Adevărata rețetă de tiramisu. Un desert care nu are cum să nu fie pe placul tuturor

07.06.2020, 15:12
Adevărata rețetă de tiramisu. Un desert care nu are cum să nu fie pe placul tuturor
Adevărata rețetă de tiramisu. Un desert care nu are cum să nu fie pe placul tuturor

Tiramisu este unul dintre cele mai apreciate deserturi, pe placul tuturor.

Tiramisu este unul dintre cele mai apreciate deserturi, pe placul tuturor. Toată lumea îl prepară, unii respectând rețeta originală, alții nu.

Tiramisu este un desert italian devenit celebru prin anii ’60. De-a lungul anilor, celebrul desert a fost realizat în diverse feluri, astfel că s-a ajuns la versiuni foarte îndepărtate de original. Frișca nu are ce căuta într-un Tiramisu autentic, iar pișcoturile nu se însiropează cu cacao instant cu lapte ci cu cafea veritabilă.

Potrivit savoriurbane.ro, este foarte importantă calitatea ingredientelor pentru Tiramisu: mascarpone să fie natural, cafeaua să fie una tare, veritabilă, aromată, preparată corect iar ouăle să fie proaspete.

Rețeta originală pentru Tiramisu

Ingrediente:

Crema pentru Tiramisu

500 g mascarpone
100 g zahăr
4 ouă proaspete
opțional: ½ linguriță extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat

În plus:

300 g pișcoturi
300 ml cafea naturală tare (tip moka) îndulcită cu 2-3 lingurițe de zahăr
1 lingură de pudră de cacao amară

Din cantitățile menționate mai sus rezultă 8-10 porții de Tiramisu.

Mod de preparare

Cafeaua se prepară și se lasă la răcit până a ajuns la temperatura camerei, după care se dă o oră la frigider. se separă gălbenușurile de albușuri. Peste gălbenușuri se pune 1/2 din cantitatea de zahăr, adică 50 de grame, restul păstrându-se pentru spuma de albușuri.

Gălbenușurile se mixează cu zahărul timp de 4-5 minute. Se poate pune un plic de zahăr vanilat. Apoi se adaugă mascarpone în două tranșe și se mixează timp de câteva secunde.

Separat se bat albușurile. Când spuma devine densă se adaugă restul de zaahăr, 50 de grame. Se bate timp de 2-3 minute. Se încorporează spuma în crem,a de gălbenușuri, cu ajutorul unui tel până se omogenizează.

Cafeaua rece se îndulcește cu două lingurițe de zahăr. Se pune un strat de cremă în platou, după care se așază pișcoturile însiropate în cafea. Se adaugă apoi un nou strat de cremă peste pișcoturi și tot așa până la final.

Tiramisu proaspăt montat trebuie dat la frigider pentru cel puțin 2-3 ore ca să se răcească bine. Decorul de cacao se face chiar înainte de servire, altfel pudra de cacao se umezește, face crustă și arată urât.

FOTO: captură YouTube

citește și...