Ciorbă de miel tradițională. Ce ingrediente nu trebuie să lipsească din rețetă

15.04.2020, 15:06
Ciorbă de miel tradițională

De fiecare Paște foarte multe persoane mănâncă ciorbă de miel tradițională. Iată ce ingrediente nu trebuie să lipsească din rețetă și cum se gătește acest preparat.

Ciorba de miel tradițional românească este plină de bucățele fragede de carne de miel și de zarzavaturi și legume, iar la final se servește cu leuștean proaspăt. 

Ce ingrediente nu trebuie să lipsească din ciorba de miel tradițională

Timp de preparare

20 minute

Timp de gătire

60 minute

Porții: 12-14 porții de borș de miel

Ingrediente

  • 1 – 1,5 kg de oase si carne de miel (cap, găt, căzături)
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1-2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 bucată de rădăcină de țelină
  • 2 cepe
  • 1 -2 cepe verzi (dacă sunt în sezon)
  • 1 ardei roșu
  • 3-4 cartofi
  • 2 linguri de ulei (pentru călit zarzavatul)
  • sare, piper
  • cimbru uscat (optional)
  • 500 ml borș proaspăt
  • leuștean verde tocat

Oasele și bucățile de carne se pun într-o oală mare, se acoperă cu apă, se adaugă sare și se lasă la fiert cel puțin 30 de minute. 

Zarzavaturile se rad pe răzătoarea mare, dar poți păstra un morcov pe care să îl tai rondele. Zarzavatul se călește la foc mic, cu capac, 4-5 minute, apoi se adaugă în oala în care fierbe carnea. După ce fierbe la foc mediu 30 de minute, poți testa carnea cu o furculiță și o poți scoate. 

Ceapa, cartofii, ardeiul roșu se taie și se adaugă alături de restul ingredientelor și se lasă totul la fiert încă 15-20 de minute.

O jumătate de litru de borș de casă se duce până la fierbere, pentru a elimina orice bacterii rămase după fermentație, și se toarnă peste ciorbă, apoi se stinge focul. Toacă puțin leuștean și presără-l deasupra. Poftă bună!

Sursă: Savori Urbane