Actorul Marius Bodochi, despre pandemie. ”M-a enervat, nu m-a afectat”

24.08.2021, 11:29
Actorul Marius Bodochi, despre pandemie. ”M-a enervat, nu m-a afectat”
Actorul Marius Bodochi, despre pandemie. ”M-a enervat, nu m-a afectat”

Actorul Marius Bodochi, în vârstă de 61 de ani, a explicat cum a fost perioada de pandemie de coronavirus pentru el. ”M-a enervat, nu m-a afectat. În sensul în care izolarea asta nu-mi place. Am încercat pe cât posibil să o evit”, a declarat Marius Bodochi în cadrul unui interviu. Artistul a afirmat că a mers și în pandemie la spectacole.

Marius Bodochi este un cunoscut și apreciat actor, cu o carieră impresionantă în spate. Acesta a absolvit Institutul de Teatru din Târgu Mureș, clasa profesorului Constantin Codrescu, promoția 1982. Între 1991 și 2000 a fost profesor de an, lector universitar la Universitatea “Babeș Bolyai” Cluj, Facultatea de Litere, catedra de Teatru. A debutat în 1982, ultimul an de studenție, pe scena Teatrului Național din Cluj Napoca, cu rolul Cristopher Flanders din “Trenul nu mai oprește aici” de Tennessee Williams.

Actorul a explicat, pentru revista Viva, cum a fost perioada de pandemie de coronavirus pentru el. Acesta a mărturisit că perioada  respectivă nu l-a afectat, însă l-a enervat.

Actorul Marius Bodochi, despre pandemie. ”Nu îmi place să mă plâng, întotdeauna există o soluție, doar că trebuie identificată”

Întrebat dacă a fost afectat de perioada de pandemie, Marius Bodochi a răspuns: ”M-a enervat, nu m-a afectat. În sensul în care izolarea asta nu-mi place. Am încercat pe cât posibil să o evit. În 2020 am jucat în 66 de spectacole, ceea ce nu e mult, dar nici puțin sau deloc. Nu am refuzat nimic, mergeam oriunde eram chemat”.

”La teatrul unde sunt director am scos șapte premiere. Nu îmi place să mă plâng, întotdeauna există o soluție, doar că trebuie identificată. Unele sunt incomode, dar trebuie să facem efortul acesta. Dacă stăm cu teatrele închise, o să se obișnuiască lumea cu ele închise. Și ăsta este un mare pericol. E foarte greu să readuci omul la teatru după ce îl ții departe un an. E un reflex care nu trebuie pierdut. Iar dacă noi contribuim la asta în mod negativ, nu e bine. Orice fereastră e deschisă în sensul ăsta, trebuie să intri pe ea. Nu vreau să contribui la niciun fel de distrugere a actului teatral. Pe lângă cele 66 de spectacole, am făcut și două filme, un lungmetraj, „Capra cu trei iezi, alături de Maia Morgenstern, și un scurtmetraj”, a adăugat actorul.

1.091.340 de cazuri de COVID-19 în România

Alte 415 cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore În ultima zi au fost raportate 13 decese. De la debutul pandemieiîn România și până în prezent, au fost raportate 1.091.340 de cazuri. 1.052.055 de pacienți au fost declarați vindecați, relatează Hotnews. Până astăzi, au decedat 34.425 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.378. Dintre acestea, 193 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.980.921 de teste RT-PCR și 2.224.659 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 3.919 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.420 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 60.730 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 74 de persoane.

citește și...