A încercat să iasă din România cu 480.000 de lire sterline. Banii, ascunși în portbagajul unei mașini de lux

07.09.2021, 14:28
A încercat să iasă din România cu 480.000 de lire sterline. Banii, ascunși în portbagajul unei mașini de lux
A încercat să iasă din România cu 480.000 de lire sterline. Banii, ascunși în portbagajul unei mașini de lux.

Un bărbat a încercat să iasă din România cu 483.740 lire sterline care erau puse în cutii de carton. Banii erau ascunși în portbagajul mașinii de lux pe care acesta o conducea. Bărbatul a fost prins de polițiștii de frontieră din Giurgiu. Acesta nu a putut justifica proveniența banilor. Se fac cercetări în acest caz.

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit, luni, în portbagajul unui autoturism de lux, suma de 483.740 lire sterline, bani pe care un cetăţean turc intenţiona să îi scoată din ţară, fără să respecte normele legale, relatează Agerpres.

În urma unui control, polițiștii au descoperit în portbagajul maşinii mai multe cutii din carton, lipite cu bandă adezivă, în care se aflau mai multe bancnote de lire sterline, suma totală ridicânduse la 483.740 de lire sterline.

A încercat să iasă din România cu 480.000 de lire sterline. Nu a putut să justifice proveniența banilor

Cetăţeanul turc a declarat că banii îi aparţin, însă nu poate prezenta documente care să ateste acest fapt, respectiv să justifice provenienţa acestora.

Dat fiind că există suspiciuni cu privire la legalitatea provenienţei şi destinaţia banilor, întreaga sumă de bani a fost ridicată în vederea continuării verificărilor. În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

FOTO: Poliția de Frontieră

citește și...