Câți cetățeni au trecut prin punctele de frontieră din România, în ultimele 24 de ore!

18.04.2020, 15:11
Câți cetățeni au trecut prin punctele de frontieră din România, în ultimele 24 de ore!
foto: captura video

Până pe 18 aprilie, în România au fost confirmate 8.418 de infecții cu coronavirus, iar 417 persoane au decedat. Președintele României a făcut apel la cetățeni să stea acasă în perioada sărbătorilor pascale și să evite să meargă la rude.

Câți cetățeni au trecut prin punctele de frontieră din România, în ultimele 24 de ore!

Și Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis un mesaj către românii din străinătate și i-a rugat să nu vină în România de Paște. El i-a anunțat să rămână în țările în care locuiesc, pentru că, în România, odată ajunși, va trebui să fie plasați în spațiile de carantină.

Cu toate acestea, punctele de frontieră au fost luat cu asalt, iar în ultimele 24 de ore au intrat în țară aproape 20.000 de persoane, cetățeni români și străini, după cum a anunțat Poliţia de Frontieră, scrie Antena 3.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.900 persoane cu 7.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieșire în jur de 8.900.

În plină pandemie de coronavirus, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră.

La frontiera cu Ungaria s-au prezentat 7.900 de persoane cu 3.600 mijloace de transport pentru intrare în România.

În plus, formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

citește și...