Primele declarații ale bărbatului care a incendiat o fată de 17 ani. Cum și-a motivat gestul șocant

16.06.2020, 01:19
Primele declarații ale bărbatului care a incendiat o fată de 17 ani. Cum și-a motivat gestul șocant
Primele declarații ale bărbatului care a incendiat o fată de 17 ani. Cum și-a motivat gestul șocant

Ion Turnagiu, bărbatul din Mehedinți, acuzat că a incendiat o tânără de 17 ani, a făcut primele declarații despre gestul său șocant. În trecut, el a mai fost condamnat la închisoare pentru cinci crime, însă a fost eliberat în 2019 pentru pentru bună purtare.

Adolescenta se zbate acum între viață și moarte, după ce a fost stropită cu benzină și incendiată ulterior de Ion Turnagiu.

Fata de 17 ani a fost desfigurată

‘Cand am iesit eu din casa, sora-mea ardea, iar el fugea. Eu am fugit sa o scot pe sora-mea si sa arunc apa pe ea, din fantana. Am incercat sa sting focul, iar el a fugit. Mi-a spus ca sora-mea merita sa arda. Am luat galeata de apa si am aruncat apa pe ea. Ardea toata casa. El a venit si a dat cu benzina’, a spus fratele victimei.

Bărbatul de 45 de ani a mărturisit că nu-și explică gestul și regretă enorm faptele sale.

‘A spus că nu își explică de ce a săvârșit această faptă, însă îi pare tare rău. Din modalitatea de comitere a faptei rezultă cu certitudine că a premeditat-o, pentru altfel nu mergea cu benzină la locul faptei’, a explicat Ștefan Cercel, procuror la Tribunalul Mehedinți, scrie Digi24.

Ion Turnagiu regretă că a incendiat-o pe tânără

Din păcate, o tânără de 17 ani a rămas mutilată pe viață! Fata se află în stare critică și respiră cu ajutorul aparatelor. Ea a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului și se află internată la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

‘Este suprafață foarte mare, 80-90%. Practic, fata a fost incendiată. Arsurile sunt de gradul 1, 2 și 3, din ce am putut evalua la prima vedere, s-ar putea să fie și mai profunde. Dar, oricum, suprafața este foarte foarte mare. Este în stare critică, este intubată, ea acum respiră cu aparatele’, susțin medicii.

Ion Turnagiu nu este la prima abatere! Pe când avea doar 18 ani, a ucis o femeie gravidă, în timp ce încerca să îi fure niște bani. Apoi a mai omorât doi bătrâni din București, pe care i-a jefuit înainte. La scurt timp, bărbatul și-a ucis și un prieten, căruia voia să îi fure banii.

citește și...