A murit interpreta de muzică populară Tita Bărbulescu

06.12.2021, 11:10
A murit interpreta de muzică populară Tita Bărbulescu
A murit interpreta de muzică populară Tita Bărbulescu

Doliu pe scena artistică din România. Interpreta de muzică populară Tita Bărbulescu a murit în data de 4 decembrie 2021. Binecunoscuta artistă avea 85 de ani. De-a lungul carierei sale impresionante, Tita Bărbulescu a colaborat cu mari artiști și a susținut turnee de succes atât în țară, cât și în străinătate.

Cântăreața de muzică populară Tita Bărbulescu s-a stins din viață sâmbătă, 4 decembrie 2021, la vârsta de 85 de ani.

Artista, care a fost una dintre preferatele lui Nicolae Ceaușescu, era internată la un cămin de bătrini și fusese bolnavă în ultima vreme. Interpreta fusese internată la azil de fostul său soț, potrivit click.ro.

Tita Bărbulescu, o carieră de succes

Tita Bărbulecu s-a născut în 1936, în Topoloveni, județul Argeș, și a învățat să cânte de la tatăl ei, Nicolae Bărbulescu, un vestit lăutar.

În cariera sa de peste 40 de ani, a lansat peste 300 de melodii, multe din folclorul cules de la vechii lăutari argeşeni. A colaborat cu mari cântăreţi şi dirijori ai timpului și a avut turnee de succes din ţară şi străinătate. A fost pe aceeaşi scenă cu Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ion Luican, Emil Gavriş, Ioana Radu, Mia Braia, Ion Dolănescu, Maria Ciobanu şi mulţi alţii.

Printre cele mai îndrăgite melodii ale sale se numără ”Sus la munte la Muscel”, ”Lele, lelişoara mea”, ”De-ai fi neichii drăguliţă”, ”Din Piteşti păn’ la Trivale”, ”Argeşene, argeşene”.

citește și...