A murit actorul Papil Panduru, soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu

27.10.2021, 11:04
A murit actorul Papil Panduru, soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu
A murit actorul Papil Panduru, soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu

Doliu pe scena artistică din România. Actorul Papil Panduru, soţul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu, a murit luni, 25 octombrie 2021, la vârsta de 87 de ani. Anunțul a fost făcut de fiica artistului, Velica Panduru, pe contul său de pe o rețea de socializare. Acesta va fi înmormântat miercuri la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor.

Actorul Papil Panduru, soţul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu, a murit luni, 25 octombrie 2021, la vârsta de 87 de ani. Papil Panduru a jucat în 80 de filme și în zeci de piese de teatru, iar în 2019 i-a fost decernat Premiul de excelenţă pentru întreaga activitate.

„Ultima fotografie cu Tata de ziua lui, pe 13 Octombrie 2021. S-a stins învins de boală, ieri după-masă, la ora 16”, a scris Velica Panduru, fiica regretatului actor pe Faceboook. Actorul va fi înmormântat miercuri, 27 octombrie 2021, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor.

A murit actorul Papil Panduru, soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu. Mesajul transmis de UNITER

”In memoriam PAPIL PANDURU (13 octombrie 1934 – 25 octombrie 2021) . După ce a jucat vreme de 56 de ani în patru teatre naționale și în 80 de filme, în 2019 primește premiul de excelenţă pentru întreaga activitate în cadrul Galei Premiilor Uniunii Cineaștilor. O viață dedicată scenei oferită și posterității prin cartea „Papil Panduru. O viață artistică în cronici, comentarii și imagini” de Cristian Luis Vasilescu, apărută la editura Universitară în anul 2018”, este mesajul transmis de UNITER după moartea lui Papil Panduru.

”Despre metoda actoricească pe care o practica, Papil Panduru spunea: „Sunt un actor foarte docil în faţa regizorului”. Acum, după o viață hăzărită actoriei, Papil Panduru a plecat să joace marele rol. Un om dintr-o bucată, dar cu o pasiune profesională desăvârșită, domnul Papil Panduru își păstrează un binemeritat loc în memoria teatrului românesc. Rămas bun! Condoleanțe familiei!… Dumnezeu să-l ierte și să-l primească în Lumină!”, se mai arată în mesajul respectiv.

 

 

citește și...