A murit actorul Doru Ana. Avea 68 de ani

11.10.2022, 11:36
A murit actorul Doru Ana. Avea 68 de ani
A murit actorul Doru Ana

Doliu pe scena artistică din România. A murit actorul Doru Ana. Artistul a încetat din viață la vârsta de 68 de ani. “Drum lin în lumină, Doru Ana (28 februarie 1954 – 11 octombrie 2022)”, se arată pe pagina de Facebook a Casei de Producţie a TVR.  Doru Ana a fost un reputat actor. Acesta a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală, promoţia 1980, la clasa profesoarei Olga Tudorache.

A murit actorul Doru Ana. Acesta a încetat din viață în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 68 de ani. Anunțul despre moartea artistului a fost făcut pe pagina de Facebook a Casei de Producție a TVR:  “Drum lin în lumină, Doru Ana (28 februarie 1954 – 11 octombrie 2022)”.

Doru Ana s-a născut pe data de 28 februarie 1954, în Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală, promoţia 1980, la clasa profesoarei Olga Tudorache

A murit actorul Doru Ana. Colegii, profund marcații de dispariția sa

“Cât de trist! Ştiam cât de bolnav a fost! Şi totuşi fostul meu coleg de an, prin dispariţia lui tragică îmi lasă un gol greu de suportat in suflet! Sunt copleşit de emoţie! Dumnezeu să te ierte, Dorule, şi să te ocrotească de-a dreapta Sa, pentru că meriţi prin tot ce ai creat şi pentru modestia şi verticalitatea ta! Drum lin în Lumină!”, a scris regizorul Lucian Sabados, într-un comentariu, potrivit Hotnews.

“Astăzi, unul din profesorii mei de la clasa de actorie a plecat într-o stea. Actorul Doru Ana. Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris Medeea Marinescu pe pagina sa de Facebook.

Tragedia prin care a trecut actorul Doru Ana

În urmă cu trei ani, actorul Doru Ana a fost invitat la emisiunea ”Voi cu Voicu, realizată de Mirela Voicu, unde a vorbit despre cea mai mare tragedie din viața sa. Acesta și-a pierdut unicul copil, o fiică pe nume Măriuca, pe vremea când micuța avea doar șapte ani, în urma unui accident de mașină.

“Am trait o tragedie in viata asta – mi-a murit un copil, o fetita. La 7 ani jumate, a calcat-o masina pe Podul Grant pe 1 ianuarie. Cred ca iti dai seama ce au insemnat primii ani de dupa moartea ei. Toata lumea ‘la multi ani – la multi ani’, noi faceam parastase ca ni s-a prapadit copilul. Asta s-a intamplat in ’95. Nu mă feresc să vorbesc de ea. Încerc să păstrez o legătură cu acest copil care nu și-a trăit decât o bucățică de viață”, spunea actorul, potrvit click.ro.

 

citește și...