A murit actorul Dean Stockwell, cunoscut pentru rolul din ”Capcana Timpului”

10.11.2021, 11:24
A murit actorul Dean Stockwell, cunoscut pentru rolul din ”Capcana Timpului”
A murit actorul Dean Stockwell, cunoscut pentru rolul din ”Capcana Timpului”

Actorul Dean Stockwell, cunoscut pentru rolul din Capcana Timpului, a încetat din viață la vârsta de 85 de ani. Acesta a murit în somn.  Dean Stockwell a fost un actor de film și de televiziune din Statele Unite ale Americii, care a primit de două ori premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la Cannes.

Starul american Dean Stockwell, cu o carieră de peste şapte decenii, cunoscut pentru roluri din producţii ca „Married to the Mob”, care i-a adus o nominalizare la Oscar, „Quantum Leap” şi „Air Force One”, a murit la vârsta de 85 de ani.

Starul a murit în somn, pe 7 noiembrie 2021, tranmsmite Hotnews.

Dean Stockwell, o carieră de succes

Născut pe 5 martie 1936, Stockwell şi-a început cariera în copilărie, cu un contract semnat cu Metro-Goldwyn-Mayer. Unul dintre cele mai importante roluri din cariera sa a fost cel al amiralului din serialul SF „Quantum Leap” (NBC), care a fost difuzat cinci sezoane între anii 1989 şi 1993. Rolul i-a adus lui Stockwell mai multe nominalizări la Primetime Emmy şi Globurile de Aur, câştigând un Glob de Aur în 1990. Doi ani mai târziu, el a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Dean Stockwell a primit şi o nominalizare la Oscar pentru rolul secundar din „Married to the Mob” (1988). Înainte de asta, a fost de două ori premiat la Cannes pentru interpretare, în 1959 („Compulsion”) şi 1962 („Long Day’s Journey Into Night”). A mai jucat, printre altele, în „Paris, Texas”, „To Live and Die in L.A.”, „The Rainmaker” şi „The Player”.

FOTO: Hepta

citește și...