A inhalat vaporii deodorantului și a murit. O tânără atletă, de 16 ani, a fost găsită moartă cu tubul în mână

09.05.2022, 15:37

O adolescentă a fost găsită moartă în dormitorul ei, ținând un deodorant în mână, după ce s-a bănuit că a inhalat vaporii de aerosoli.  Fata ar fi suferit un atac de cord, din cauza aerosolilor toxici inhalaţi. “Chroming-ul” a devenit o astfel de problemă în orașul Mt Isa din Queensland, încât  un profesor de la o şcoală din Australia ceruse anterior ca respectivele tuburi de deodorant să fie retrase din comerţ. 

Brooke Ryan a fost descoperită de mama ei pe 3 februarie la casa lor din Broken Hill, New South Wales, Australia.

Corpul fără viață al tinerei de 16 ani stătea întins cu fața în jos, ținând în mână un deodorant. Iar de vină ar fi aerosolii inhalaţi din tubul de spray deodorant pe care îl ţinea încă în mână când a fost găsită.

Ar fi murit după ce ar fi inhalat vaporii deodorantului

Se crede că a murit de infarct după „cromare”, o activitate periculoasă care implică inhalarea aerosolilor, relatează Mirror.

Înainte de moartea ei tragică, o profesoară din școală a vorbit despre tendința adolescentilor de a inhala aerosoli și a cerut să se instituie restricții la vânzarea deodorantului pentru a proteja tinerii.

Ce a declarat mama adolescentei

Mama Anne Ryan a vorbit despre moartea fiicei sale de Ziua Mamei din Australia, 8 mai, pentru a-i avertiza pe ceilalți părinți despre pericole.

“Mă trezesc, mă gândesc la ea, adorm din nou şi o visez … Fiecare zi e un coşmar”, spune femeia îndurerată de pierderea fiicei. “Era o fată frumoasă, cu inimă de aur. Ar fi devastată să afle cât suferim după moartea ei”, a adăugat ea, potrivit Mirror.

Ryan crede că fiica ei a murit din cauza inhalării aerosoliilor toxici, deși raportul medicului legist nu a fost încă publicat.

Au existat o serie de solicitări pentru restricții privind vânzările de cutii de deodorant în încercarea de a interzice vânzarea acestora.

Chroming-ul a devenit o astfel de problemă în orașul Mt Isa din Queensland, încât un profesor de la o şcoală din Australia ceruse anterior ca respectivele tuburi de deodorant să fie retrase din comerţ.

Se pretinde că copiii de până la șapte ani erau dependenți de adulmecare din conserve, cutii de vopsea, peroxizi și vopsele de păr.

Centrul de Informare a Otrăvirilor din New South Wales a primit o creștere a rapoartelor despre aerosoli între 2017 și 2020, experții susținând că apelurile s-au dublat în acest timp.

Dr. Ingrid Berling, toxicolog clinician, a dezvăluit că aproximativ jumătate dintre apelurile la linia de asistență au implicat copii sub 11 ani.

citește și...