A decedat medicul Gheorghe Mencinicopschi! Se confrunta cu o problemă gravă de sănătate

19.10.2022, 20:45
A decedat medicul Gheorghe Mencinicopschi! Se confrunta cu o problemă gravă de sănătate
A decedat medicul Gheorghe Mencinicopschi! Se confrunta cu o problemă gravă de sănătate

Cunoscutul medic Gheorghe Mencinicopschi a decedat miercuri, 19 octombrie, la vârsta de 73 de ani. El era internat într-un spital din București, având probleme grave la plămâni, informează Agrointel. Anunțul morții lui a fost făcut de Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni.

Gheorghe Mencinicopschi a murit la 73 de ani

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi a încetat din viață miercuri, 19 octombrie. Fostul director al ICA avea 73 de ani și era internat de ceva timp într-un spital din Capitală.

Puțini mai știu faptul că el a fost condamnat în 2014 la opt ani închisoare în dosarul privatizării frauduloase a institutului. După ce a fost eliberat, Gheorghe Mencinicopschi a dispărut din viața publică.

„Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit acum câteva minute la un spital din Capitală, la 73 de ani, era internat de mai multe zile cu o boală gravă la plămâni. Am aflat de la familie această veste.

El a suferit foarte mult după ce a ieșit din închisoare. Eu consider că a fost o mare nedreptate. Activitatea științifică a unui om nu are nimic de-a face cu justiția de la un anumit moment, i s-a luat calitatea de Doctor Honoris Causa, să i se dea înapoi post-mortem. Se eliberase acum 3-4 ani, ceva de genul, a venit foarte, foarte slăbit și cu mari probleme de sănătate de acolo, din închisoare.

Nici nu a mai avut ieșiri publice de atunci, cred că a mai ieșit o singură dată. Rudele n-au spus încă unde pot merge oamenii să-și ia la revedere, dar știu ca va fi înmormântat în locul său de baștină, în localitatea Domnești, județul Argeș, lângă părinții dânsului”, a declarat Bibiana Stanciulov pentru agrointel.ro.

În 2014, profesorul Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la opt ani de închisoare în dosarul ICA. La scurt timp, el a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, iar în septembrie 2016, Tribunalul Ilfov a decis definitiv liberarea condiţionată a lui Gheorghe Mencinicopschi.

citește și...