Detalii șocante despre medicul de la Maternitatea Polizu. Cum a reușit să supraviețuiască o fetiță aruncată la gunoi de Florian Robe: „Când a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă”

07.10.2022, 17:24
Detalii șocante despre medicul de la Maternitatea Polizu. Cum a reușit să supraviețuiască o fetiță aruncată la gunoi de Florian Robe: „Când a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă”
Detalii șocante despre medicul de la Maternitatea Polizu. Cum a reușit să supraviețuiască o fetiță aruncată la gunoi de Florian Robe: „Când a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă”

Un medic ginecolog de la Maternitatea Polizu este acuzat de tentativă de omor, după ce ar fi aruncat la gunoi un bebeluș născut prematur. În realitate, fetița născută era vie. Este vorba despre doctorul Florian Robe, care a fost deja audiat de procurori. Ce a declarat?

Medicul Florian Robe de la Maternitatea Polizu a fost pus sub acuzația de tentativă de omor, după ce ar fi declarat mort un bebeluș născut prematur, care era în viață, de fapt. Au trecut trei ani de atunci, însă abia acum s-a aflat de cruzimea înfăptuită la una dintre cele mai recunoscute maternități din București.

Anchetatorilor le-au fost prezentate înregistrări cu un copil născut prematur, pe care medicul l-a aruncat la gunoi, într-o pungă, la scurt timp după ce a venit pe lume. Tatăl micuței a făcut declarații șocante despre ce s-ar fi întâmplat la vremea respectivă.

Doctorul ginecolog nu ar fi constatat că micuța era vie când s-a născut

Bărbatul a povestit că soția lui a născut pe 24 aprilie 2019, însă au fost complicații la nașterea asistată de medicul Florian Robe.

„Am ajuns acolo şi domnul doctor ne-a garantat că va face tot posibilul ca copilul să supravieţuiască. A consultat-o pe soţie şi a zis că nu mai are lichid, că a pierdut lichidul pe drum. Au internat-o pe soţie, era pe 22. Pe 24 s-a pornit hemoragie şi domnul doctor a spus că nu mai poate face absolut nimic, că pe primul loc este mămica, să o salvăm – asta e ce mi-a spus mie – şi că să stăm liniştiţi că suntem tineri şi vom face alt copil, nu e asta o problemă.

I-a făcut nişte injecţii de dilatare la soţie, ca să avorteze, nu a adus-o în sala de operaţii, a dus-o în cabinet la asistente, la salon unde era soţia internată. A născut, i-a spus că copilul este mort, a pus-o să semneze un act de deces că copilul este mort, a luat-o (n.r. pe fetiţa nou-născută) pur şi simplu şi a aruncat-o într-o tăviţă. Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur li simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, a relatat bărbatul, conform news.ro.

Asistenta l-a dat de gol

Cea care a descoperit toată grozăvia a fost asistenta de la neonatologie. Femeia a dat cu piciorul la punga unde era micuța născută, iar aceasta a început să plângă, spre uimirea tuturor. Toate detaliile șocante le-ar fi povestit asistenta care a găsit copilul viu şi care a dorit să-l boteze ulterior.

„Soţia a spus că vrea să vadă cauza pentru care s-a întâmplat nenorocirea. În momentul ăla s-a dus asistenta la… probabil că acolo au o camera frigorifică, s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac.

Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată, la fel a început să plângă copilul în sac. Când l-a scos din sac – când povestesc asta mă răscoleşte – era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire.. Ne-a povestit toate întâmplările pentru că ea a zis că nu mai poate ţine acest secret faţă de noi şi trebuie să ne spună tot adevărul şi să mergem mai departe, dacă putem”, a mai adăugat tatăl fetiței născută prematur.

Părinții fetiței au depus plângere la Parchet

Avocatul părinților copilului a explicat că micuța a fost băgată într-o pungă de medicul Florian Robe, cu toate că avea semne vitale evidente la naștere. Mai mult de atât, se pare că asistentele şi cadrele medicale din spital știau de practicile lui Florian Robe la adresa copiilor născuți prematur.

„Cele explicate mai sus şi care sunt extrem de precise, au fost şi filmate şi pe baza filmărilor s -a refăcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele întocmite pentru «mortul viu», adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze şi să moară, au fost făcute în fals. Este începutul poveştii şi probabil că vor ieşi la iveală şi alţi părinţi care nu ştiu ce s-a întâmplat cu copiii lor”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, potrivit sursei citate mai sus.

citește și...