A absolvit universitatea la 71 de ani după ce și-a început studiile. Povestea bărbatului de 90 de ani care a renunțat la școală

14.12.2022, 13:14
A absolvit universitatea la 71 de ani după ce și-a început studiile. Povestea bărbatului de 90 de ani care a renunțat la școală

Joyce DeFauw, în vârstă de 90 de ani, are o diplomă în economie casnică după ce a renunțat la școală în urma căsătoriei sale din anii 1950. Din 1951 până în 2022. Au trecut 71 de ani de când americanca Joyce DeFauw și-a început studiile la Northern Illinois University (NIU), mai exact în domeniul economiei casnice. După trei ani de studii, a renunțat în cele din urmă.

Această decizie s-a datorat lui Don Freeman, bărbatul pe care l-a întâlnit în anii ’50 și care a devenit dragostea vieții ei. Ea a povestit acest lucru într-un interviu pentru “CNN”. “Am fost la școală timp de trei ani și jumătate, dar am decis să plec după ce l-am cunoscut”, a povestit ea la postul american. S-a căsătorit cu el în 1955 și au avut împreună trei copii. La cinci ani după moartea lui Freeman Joyce, s-a recăsătorit cu Roy DeFauw.

Cu cel de-al doilea soț, DeFauw a avut șase copii, dintre care doi erau gemeni. Întreaga familie este formată din 17 nepoți și 24 de strănepoți. Cu toate acestea, abia în 2019, la o masă în familie, și-a arătat interesul de a reveni pe scena educațională. Un fapt care nu a trecut neobservat de una dintre nepoatele sale, Jenna Dooley, care a profitat de ocazie pentru a-și înscrie bunica la NIU, după ce și ea a studiat la universitate.

“Este frumos să termini ceva ce ai început”

“Întotdeauna a avut acea dragoste de a preda și de a învăța”, a spus nepoata ei. În ciuda faptului că s-a reînscris, a studiat online, fără a participa la cursuri în persoană. Ea a folosit un computer pentru a se conecta la clasa de serviciu și pentru a-și susține examenele. “A fost primul meu computer, copiii mei au trebuit să mă învețe cum să-l folosesc.

Sprijinul școlii, al familiei și al prietenilor a fost esențial pentru ca ea să nu abandoneze din nou școala. “Uneori am vrut să renunț, dar nu am făcut-o. Este frumos să termini ceva ce ai început. Este frumos să termini ceva ce ai început”, a spus ea. La trei ani după ce s-a întors la universitate, și-a sărbătorit absolvirea la NIU împreună cu toți colegii de clasă, care erau mult mai tineri decât ea, iar pentru ei a fost un exemplu de depășire.

“Să nu renunți niciodată”

În timpul ceremoniei de absolvire, ea a fost aplaudată îndelung de toți colegii de clasă. Era imobilizată în scaun cu rotile și era purtată în brațe de nepoata ei. La fel ca și ceilalți absolvenți, și-a primit diploma cu rochie și panglică și a ținut un discurs care i-a impresionat pe toți cei prezenți. “Nu renunțați niciodată. Știu că poate fi dificil, dar totul în viață are suișuri și coborâșuri”, a spus ea, iar cu cel de-al doilea soț al ei, DeFauw a avut șase copii, dintre care doi gemeni. Întreaga familie este formată din 17 nepoți și 24 de strănepoți. Cu toate acestea, abia anul trecut, în 2019, la o masă în familie, și-a arătat interesul de a relua etapa educațională. Un fapt care nu a trecut neobservat de una dintre nepoatele sale, Jenna Dooley, care a profitat de ocazie pentru a-și înscrie bunica la NIU, după ce și ea a studiat la universitate.

 

citește și...