Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit! Care a fost cauza decesului

24.12.2020, 10:33
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit! Care a fost cauza decesului
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit! Care a fost cauza decesului

Clipe grele pentru familia mezzosopranei din Iași care ar fi căzut pe scări, la începutul anului! Maria Macsim Nicoară a murit în ajun de Crăciun. 

Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață în noaptea de 23 spre 24 decembrie. Solista vocală la Opera Română din Iași era imobilizată la pat de luni bune, după ce ar fi căzut pe scările din casă în care locuia împreună cu soţul ei, pianistul Codrin Nicoară, în comuna Aroneanu, judeţul Iaşi.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit

Potrivit cotidianului Bună Ziua Iaşi, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară în vârstă de 52 de ani a fost răpusă de o embolie pulmonară. Familia era cea care o îngrijea pe aceasta, însă starea ei de sănătate era din ce în ce mai precară.

Celebra soprană a ajuns la spital pe 9 mai, după ce aproximativ 8 ore a agonizat în vila în care locuiește alături de soțul său. Soacra ei a fost cea care a alertat autoritățile și a mărturisit că nora ei a căzut pe scări.

Odată ce a ajuns la spital, artista a fost operată de mai multe ori, ultima intervenţie chirugicală fiind cea de pe 9 septembrie 2020. La acea vreme, echipa de chirurgi de la Spitalul Nicolae Oblu din Iași afirma că starea ei stabilă şi că a trecut cu bine de operaţie.

A ajuns la spital în stare gravă

La venirea ambulanței, femeia era în comă, cu multe leziuni grave la cap, dar și la torace, și la coloană. Medicii au fost de la început rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Maria Macsim Nicoară și soțul ei nu mai erau în relații bune de ceva vreme, iar acesta chiar ar fi fost violent cu ea.

‘Da, am văzut vânătăi pe corpul Mariei. Pe mâini și pe picioare. Nu mi-a spus clar că a bătut-o Nicoară, dar mi-a spus că era foarte violent… Jur că mi-a spus asta… Nu vorbea mereu despre ce i se întâmplă. Mi-a spus de divorț și am sfătuit-o să pună punct’, a spus una dintre colegele Mariei Macsim Nicoară pentru BZI.

citește și...