Câți bani iau Viorica și Ioniță de la Clejani pentru o cântare. Suma este impresionantă!

27.09.2020, 13:50
Câți bani iau Viorica și Ioniță de la Clejani pentru o cântare. Suma este impresionantă!
Câți bani iau Viorica și Ioniță de la Clejani pentru o cântare. Suma este impresionantă!

Viorica și Ioniță de la Clejani câștigă bani frumoși în urma evenimentelor la care sunt invitați să întrețină atmosfera.

Viorica și Ioniță de la Clejani știu să facă spectacol oriunde sunt invitați să cânte. Cei doi artiști încasează bani frumoși de la evenimentele la care paqrticipă. Astfel, potrivit redactia.ro,  Viorica, Ioniță de la Clejani și taraful lor cer pentru doar o oră de cântat suma de 5.000 de euro. Cu tot cu dedicații, ei primesc în jur de 15.000 de euro.

„Străbunicii, bunicii şi părinţii nostri au cântat la nunţi. Nu exista nuntă fără lăutari înainte. Am crescut cu nunţi care durau trei zile şi trei nopţi. Dar la vremuri noi, obiceiuri noi”, a spus Ioniţă de la Clejani.

Artistul pvestea și când a fost înființat taraful cu care câmntă la evenimente.

„Meseria de lăutar se transmite de sute de ani, din generaţie în generaţie. Taraful a luat naştere în 1988, iar solista a fost încă de la început soţia mea, Viorica. Atunci, aveam 20 de instrumentişti. Totul a plecat din dorinţa de a readuce muzica tradiţională şi instrumentele autentice în prim plan. După Revoluţie, graniţele muzicii s-au deschis şi nimeni din străinătate nu mai ascultase genul ăsta de muzică”, a explicat acesta.

Cum s-au cunoscut Viorica și Ioniță de la Clejani

Viorica și Ioniță de la Clejani s-au cunoscut încă de pe vremea când erau adolescenți. Viorica de la Clejani l-a cunoscut pe soțul ei, Ioniță de la Clejani când avea 14 ani.

”Avea 14 ani, era o fetiță mică… și vine la mine și-mi spune: ”Nea Ioniță, îmi dai felia ta de tort?”. Cum să nu, păpușă…”, a povestit Ioniță de la Clejani la o emisiune TV, potrivit revistei Avantaje.

”Pe vremea aia Ioniță era cuplat cu sora mamei mele, mai exact cu mătușa mea. Eu aveam 14 ani, el 18. Îmi aduc aminte că pe vremea aia avea un acordeon superb, puțini aveau așa ceva. El cânta și cafe-concert….”, a spus Viorica de la Clejani.

Ioniță de la Clejani a povestit cum ulterior s-au întâlnit la o nuntă, unde a fost cucerit de Viorica.

”Peste doi ani cântam la o nuntă și văd o blondă frumoasă, suplă și cu niște buze roșii că vine la mine și mă întreab:”ce faci nea Ioniță?” Eu habar n-aveam cine e! Îmi spune: ”păi nu mă cunoști? Sunt nepoata lui…”. Aaaaa, atunci mi-am dat seama cine era. Și am luat-o puțin după cort…”, a afirmat el.

Soția sa a completat: ”Și m-a dus în spatele cortului și m-a pupat, nene, într-un fel…”.

citește și...