Coronavirus în România: 1.109 nouă cazuri noi și 36 de decese în ultima zi
1.109 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus și 36 de decese au fost raportate în ultimele 24 de ore pe teritoriul țării noastre.
Bilanțul cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la 103.495 pe teritoriul țării noastre. Până la această dată, numărul deceselor este de 4.136.
7.052 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate în spital, dintre care 465 de pacienți se află la terapie intensivă, precizează Hotnews.
În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 14.784 teste, 8.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.806 la cerere, astfel încât numărul total de teste efectuate de la debutul pandemiei ajunge la 2.081.644.
43.025 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.283 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.599 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19.
De la începutul epidemiei de COVID-19 și până în prezent, 126 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat.
Nelu Tătaru: ”Toată luna septembrie este o lună de provocare”
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că începutul școlii este cel mai important moment de la debutul acestei pandemii.
„Toată luna septembrie este o lună de provocare, începutul școlii pentru mine fiind cel mai important moment de la începutul acestei pandemii. Începutul școlii trebuie gestionat și trebuie gestionat în măsura respectării acelor reguli pe care trebuie să le știe toți părinții și să ni le însușim împreună cu copiii”, a spus Nelu Tătaru pentru Digi24.
Ministrul Sănătății a trecut în rfevistă și cele mai importante aspecte legate de începerea școlii.
„Există o recomandare a portului măștii. Acest port al măștii este absolut necesar în interior, în pauze, în locurile aglomerate la ieșirea în curte.
Dacă avem suspiciuni de existența unei boli cronice sau dacă avem suspiciuni prin existența unor aparținători acasă care au aceste patologii conexe, atunci un medic de familie sau medicul specialist poate recomanda ca acești copii să desfășoare activitate școlară online.
Rămân aceleași precauții pe care le-am repetat și le repetăm de la începutul acestei pandemii: haideți să purtăm măști, haideți să folosim dezinfectant, haideți să mergem pe acele circuite care sunt special marcate în drumul spre clasă și în drumul din clasă spre ieșirea din școală, precum și în timpul orelor să păstrăm acea măscuță până în pauză, iar în momentul în care am ieșit și avem un loc mai liber, putem renunța un pic la mască”, a mai spus acesta.