1.136 de noi îmbolnăviri cu coronavirus și 41 de decese în ultima zi în România
Marți, 8 septembrie 2020, au fost în registrate 1.136 de cazuri noi de coronavirus pe teritoriul României. De asemenea, în ultima zi au fost raportate 41 de decese.
1.136 de cazuri noi de coronavirus și 41 de decese au fost raportate în ultimele 24 de ore pe teritoriul țării noastre, Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 97.033. Până astăzi, au decedat 3.967 de persoane diagnosticate cu COVID-19, precizează Hotnews.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.199. Dintre acestea, 460 sunt internate la terapie intensivă.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.966.290 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea 20.552 au fost efectuate în ultimele 24 de ore
Pe teritoriul României, 10.257 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.171 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 34.260 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 45 de persoane.
De la debutul pandemiei, 40.838 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.590 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
Semnalul de alarmă tras de medicul Virgil Musta
Medicul Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește redeschiderea școlilor.
Acesta a scris un mesaj pe Facebook în care vorbește despre reluarea cursurilor și despre riscurile care pot apărea.
„Eu cred că este o situație neobișnuită, dificilă, dar care poate fi depășită numai prin înțelegerea clară și asumarea rolului fiecărei părți implicate, cât și printr-o implicare și dialog constructiv permanent între aceste părți. Este vorba de fapt despre un parteneriat funcțional între aceste părți, astfel încât să nu înceapă să dea vina unii pe alții, ci să existe implicare, responsabilitate și comunicare transparentă continuă”, a afirmat Virgil Musta.
„Părinții trebuie să înțeleagă corect și rațional existența unui astfel de risc și să analizeze bine situația din familie. Dacă există persoane vulnerabile în familie, fie că sunt copii, părinți sau bunici, atunci e recomandabil să se opteze pentru școala online, cel puțin pentru o perioadă. Tot părinții împreună cu profesorii au rolul de a educa permanent copiii și de a le explica corect și pe limbajul lor ce trebuie să facă, cum să se protejeze și cum să se comporte”, a adăugat specialistul, citat de Digi24.