Ce spune Nelu Tătaru după creșterea numărului de cazuri de coronavirus. ”Nu este cazul stării de urgență”

19.07.2020, 08:41
Ce spune Nelu Tătaru după creșterea numărului de cazuri de coronavirus. ”Nu este cazul stării de urgență”
Ce spune Nelu Tătaru după creșterea numărului de cazuri de coronavirus. ”Nu este cazul stării de urgență”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații după creșterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în țara noastră.

Ministrul Sănătăţii a respins ipoteza reinstituirii stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus pe teritoriul țării noastre.

“Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintele României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a declarat Nelu Tătaru, citat de Digi24.

Nelu Tătaru a spus că scenariile luate în calcul împreună cu Ministerul Educaţiei prevăd începerea anului şcolar pe 15 septembrie.

“E prematur să gândim (n.r. amânarea școlii). Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a adăugat ministrul Sănătății.

Cel mai mare numar de cazuri raportat până acum

Sâmbătă, 18 iulie 2020, au fost raportate 889 de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul țării noastre în ultimele 24 de ore.

Alte 889 de noi îmbolnăviri cu COVID-19 au fost raportate sâmbătă în România, bilanțul ajungând la 36.691.

Dintre persoanele confirmate pozitiv cu noul coronavirus, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 280 de pacienți.

Până sâmbătă, 2.009 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

citește și...