Putin “pregătește o rachetă nucleară hipersonică pentru lansare”, în timp ce racheta Avangard care poate “lovi oriunde pe Pământ” este pregatită

17.12.2022, 18:30

Vladimir Putin și-a pregătit racheta hipersonică Avangard pentru lansare, în semn de amenințare nucleară la adresa Occidentului. Imagini publicate de armata rusă arată cum arma – care este livrată către ținte cu o viteză de 27 de ori mai mare decât viteza sunetului – este instalată într-un siloz de lansare subteran din regiunea Orenburg.

Racheta cu un vehicul de planare hipersonic poate fi lansată în afara atmosferei terestre înainte de a lovi orice țintă din lume în mai puțin de 30 de minute, susține Moscova.

Potrivit The Sun, la fel ca și alte sisteme de rachete hipersonice rusești, Vladimir Putin susține că Occidentul nu are mijloace de a o opri.

Putin “pregătește o rachetă nucleară hipersonică pentru LANSARE”

Amplasarea de astăzi a bestiei Avangard, cu o viteză de 20.000 km/h, urmează trei zile consecutive în care Putin a prezentat desfășurarea noilor rachete nucleare Yars în regiunile Kaluga și Tver.

Tiranul rus a ordonat anterior ca periculoasele rachete să fie încărcate în silozurile lor, în timp ce își zornăia din nou sabia nucleară.

De 12 ori mai distructivă decât bomba atomică lansată asupra Hiroshimei

Rapoartele apropiate de operațiune consideră că racheta balistică intercontinentală are o rază de acțiune de 7.500 de mile și se pare că este de 12 ori mai distructivă decât bomba atomică lansată asupra Hiroshimei.

Putin a fost filmat la sfârșitul lunii octombrie în timp ce supraveghea lansarea unei rachete nucleare Yars similare, ca parte a unui atac simulat asupra Marii Britanii și SUA.

El a trimis apoi bombardiere nucleare într-o demonstrație sfidătoare de putere de foc, după ce flota a fost atacată de drone ucrainene.

Două avioane Tu-95MS – cunoscute sub numele de Bears – au luat zborul deasupra Mării Japoniei într-o demonstrație de putere de foc.
De asemenea, a trimis marți în Belarus trei avioane de război MiG-31 concepute pentru a transporta rachete hipersonice mortale Kinzhal cu capacitate nucleară și hipersonice.

Rachetele Kinzhal au o rază de acțiune care le-ar permite să lovească Marea Britanie din spațiul aerian al Belarusului. Aceasta urmează amenințărilor unui parlamentar și expert militar pro-Putin de a lansa un atac direct asupra Londrei.

Generalul-locotenent în retragere Andrey Gurulev a catalogat capitala britanică drept “focarul tuturor răutăților” în momentul în care a lansat acest avertisment dezgustător.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că infrastructura civilă a Ucrainei este o țintă legitimă pentru atac.

Chiar săptămâna trecută, el a declarat că orice țară care atacă Rusia cu arme nucleare va fi ștearsă de pe fața pământului – și ar putea lovi prima.

Dacă rachetele nucleare vor lovi țara sa, “nu va rămâne nimic din inamic”, a avertizat el.

El a adăugat că Rusia are în vedere schimbarea politicii sale pentru a permite un atac preventiv, o strategie pe care, potrivit lui, o are și Statele Unite.

“Ne gândim la acest lucru”, a spus el. “Ne gândim la o lovitură de dezarmare. Dacă vorbim despre o lovitură de dezarmare, poate că ar trebui să ne gândim să folosim abordările partenerilor noștri americani.”

Kremlinul a dezvăluit că Putin și-a petrecut toată ziua de vineri cu comandanții săi militari în discuții despre războiul devastator din Ucraina – la doar o zi după un asediu aerian eșuat asupra capitalei Kiev.

Persoane din interior cred că Putin a cerut idei de la comandanții săi – inclusiv de la generalul Serghei “Armageddon” Surovikin – pe fondul rapoartelor privind alte pierderi grele.

Putin a spus: “Tovarăși ofițeri, astăzi vom asculta comandanții din fiecare zonă operațională și aș dori să aud sugestiile dumneavoastră cu privire la acțiunile noastre imediate și pe termen mediu.”

Apariția este prima dată în zece luni când Putin a arătat o implicare strânsă în înaltul său comandament în timpul războiului său haotic din Est.

Se pare că armata rusă este în criză de rachete – iar persoane din interior cred că Putin pregătește o ofensivă de Anul Nou pentru a încerca din nou să pună mâna pe Kiev.

 

 

citește și...