Rusia amenință din nou. “Cea mai puternică rachetă nucleară cu rază de acțiune globală din lume este în curs de pregătire pentru noi teste”

13.07.2022, 13:32

Dmitri Rogozin a dezvăluit noua bombă nucleară rusească Satan-2, despre care spune că se pregătește în prezent pentru teste. Acesta a pozat cu arma în timp ce a postat un avertisment înfiorător

Șeful responsabil de rachete al Rusiei a lansat un avertisment terifiant în timp ce a prezentat cea mai recentă rachetă a țării, care va fi produsă în masă.

Dmitri Rogozin, de la Rocosmos, agenția spațială a Rusiei, a alertat Occidentul cu privire la noua armă a țării, pozând în fața uriașei rachete nucleare Satan-2

Rusia dezvăluie o nouă rachetă terifiantă

Șeful agenției spațiale ruse a însoțit postarea cu o fotografie în care el însuși și alți oficiali și ingineri de rachete de la Roscosmos se află alături de o Sarmat transportată cu un vagon de cale ferată într-o locație nedeclarată.

Noua generație de rachete de 200 de tone este considerată capabilă să transporte 15 focoase nucleare oriunde pe Pământ la o viteză de aproape 16.000 km/h.

“Cea mai puternică rachetă nucleară cu rază de acțiune globală din lume este în curs de pregătire pentru noi teste

Rogozin a postat imaginea pe Telegram și a spus: “Sarmat. Cea mai puternică rachetă nucleară cu rază de acțiune globală se pregătește pentru noi teste și producție în masă.”

El a amenințat recent că va folosi rachetele pentru a eradica jumătate din Europa și se numără printre mai mulți oficiali care stau lângă trenul transportator.

Vladmir Putin s-a lăudat anterior cu aceste arme mortale și a declarat că Satan-2 îi va “forța pe cei care încearcă să amenințe Rusia să se gândească de două ori”.

Racheta poate străpunge toate sistemele moderne de apărare antirachetă”, a avertizat tiranul.

“Nu există așa ceva nicăieri în lume și nu va mai exista pentru mult timp”.

El a amenințat membrii NATO și a declarat că Sarmats vor fi desfășurate până la sfârșitul anului.

Primul test de lansare cu succes al rachetei, care poate schimba traiectoria și manevra în timpul zborului pentru a evita apărările antirachetă complexe, a fost efectuat în aprilie.

Sarmat este în curs de dezvoltare încă de la sfârșitul anilor 2000, Biroul de proiectare a rachetelor Makeyev având sarcina de a crea o nouă rachetă cu capacitate nucleară și echipată cu MIRV care să înlocuiască în cele din urmă rachetele ICBM de concepție sovietică RS-36M2 Voevoda (denumirea de raportare NATO “SS-18 Satan”), care asigură în prezent Rusiei paritatea strategică cu SUA și aliații săi Franța și Marea Britanie.

Doctrina nucleară a Rusiei interzice utilizarea armelor nucleare în scopuri agresive, astfel de arme fiind autorizate să fie folosite doar în cazul unui atac nuclear inamic sau al unui act de agresiune convențională atât de grav încât se consideră că amenință existența statului rus.

 

citește și...