Un paramedic canadian care a încercat să salveze victima unui accident a aflat că era fiica ei

24.11.2022, 19:02

Un paramedic canadian care a intervenit săptămâna trecută la un accident rutier și s-a străduit să ajute o victimă adolescentă și-a tratat, fără să știe, propria fiică. “Sunt distrusă. Îmi lipsește o bucată din mine. Sunt lăsată să strâng bucățile și se așteaptă ca eu să merg mai departe.”

Când Jayme Erickson a ajuns la locul accidentului, pe o porțiune înghețată de autostradă din Alberta, pe 15 noiembrie, a găsit o adolescentă cu răni grave, despre care Erickson știa că sunt probabil fatale. Din cauza gravității rănilor suferite de fată, Erickson nu a putut să o recunoască.

Erickson a muncit aproape o jumătate de oră pentru a o scoate pe fată din vehicul și a rămas cu ea până când adolescenta a putut fi transportată pe calea aerului la un spital din apropiere, în Calgary, transmite The Guardian.

“Pacientul grav rănit pe care tocmai îl îngrijisem era din carnea și sângele meu”

Când Erickson a ajuns acasă la sfârșitul turei sale, a fost întâmpinată de ofițeri de poliție care i-au spus că fiica ei de 17 ani, Montana, a fost victima accidentului. Ea a fost sfătuită că rănile erau “incompatibile cu viața”, iar Montana a fost deconectată de la aparate.

“Pacientul grav rănit pe care tocmai îl îngrijisem era din carnea și sângele meu. Singurul meu copil. Mini eu a mea. Fiica mea, Montana”, a scris ea familiei și prietenilor. “Deși sunt recunoscătoare pentru cei 17 ani pe care i-am avut alături de ea, sunt distrusă și mă întreb. Ce ai fi devenit tu, fetița mea? Cine ai fi fost tu?”

Mașina a fost lovită de un camion care venea din sens opus

“Sunt distrusă. Îmi lipsește o bucată din mine. Sunt lăsată să strâng bucățile și se așteaptă ca eu să merg mai departe.”

Vorbind reporterilor marți, în comunitatea din Airdrie, Erickson, flancată de familie și colegi, și-a elogiat fiica “petardă”. “A fost o luptătoare și a luptat până în ziua în care a murit și a fost frumoasă”, a spus ea. “A fost atât de frumoasă”.

Richard Reed, un prieten și coleg paramedic, a cedat de mai multe ori în timp ce le povestea reporterilor despre locul accidentului, unde o mașină în care se aflau două adolescente care se întorceau de la plimbarea câinilor a pierdut controlul și a fost lovită de un camion care venea din sens opus.

Șoferul a reușit să iasă din vehicul, dar pasagera, Montana, a rămas blocată. Erickson a fost prima care a ajuns la fața locului, iar mai târziu și-a exprimat tristețea și frustrarea față de soțul ei că este posibil ca o familie să își piardă fiica.

“În calitate de părinte și de prim-ajutor, pot să vă spun că acest lucru este dincolo de un coșmar pe care oricare dintre noi l-ar fi putut concepe”, a declarat Reed.

Erickson a spus că a vrut ca lumea să știe despre fiica pe care o pierduse. “Ea ar fi iubit cu ferocitate dacă i-ați fi fost prietenă. Te-ar fi iubit până la capătul lumii și înapoi și ar fi făcut orice pentru tine. A fost o luptătoare. Și a luptat”, a spus ea.

O înotătoare de competiție cu ambiții de a urma cursurile Facultății de Drept, Montana a reușit să ofere “un ultim cadou” celor aflați în nevoie. “Ea a putut să-și doneze organele, iar dintre organele ei, două dintre cele donate au fost salvatoare de vieți”, a declarat Erickson. “Suntem atât de fericiți că fetița noastră trăiește mai departe prin alții și că, în urma acestei tragedii, a salvat alți oameni. Știm că este ceea ce și-ar fi dorit și suntem foarte mândri de ea și ne va lipsi foarte, foarte mult.”

citește și...