O femeie aflată în comă de șapte luni a născut o fetiță. Proaspăta mămică nu și-a văzut niciodată copilul

02.11.2022, 14:26

Proaspăta mămică a născut o fetiță, deși se afla în stare de inconștiență după ce burqa i s-a încurcat în roata din spate a unei motociclete, ceea ce a dus la un accident în urma căruia s-a ales cu răni considerabile la cap. “Nu am întâlnit niciun caz de acest gen în cei 22 de ani de carieră neurochirurgicală la AIIMS. În prezent, ea se află într-o stare stabilă și nu este asistată de ventilator”.

O femeie a născut în ciuda faptului că și-a petrecut ultimele șapte luni de sarcină în comă.

Proaspăta mămică, cunoscută sub numele de Shafiya, a rămas în stare de inconștiență de când a suferit răni considerabile la cap după ce a căzut de pe o motocicletă în luna martie, transmite dailystar.co.uk.

Femeia aflată în comă de șapte luni naște și nu și-a văzut niciodată copilul

Însă fetița ei s-a născut sănătoasă și în formă.

Shafiya, din Uttar Pradesh, în nordul Indiei, a suferit leziunile grave la doar 40 de zile de sarcină, când călătorea fără să poarte cască pe spatele unei motociclete conduse de partenerul ei.

“Nu am întâlnit niciun caz de acest gen în cei 22 de ani de carieră”

Ulterior, burqa ei s-a încurcat în roata din spate, ceea ce a dus la prăbușirea motocicletei.

De atunci, Shafiya a fost supusă la cinci operații neurologice diferite la spitalul All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) din Bulandshahr.

Medicii s-au gândit inițial dacă să avorteze sau nu sarcina lui Shafiya din cauza stării sale, dar o ecografie încurajatoare a dus la decizia, luată împreună cu familia, de a nu opta pentru întrerupere de sarcină.

Au existat complicații pe parcurs, tânăra de 23 de ani petrecând o perioadă de timp pe un ventilator și fiindu-i extirpată o parte din craniu pentru a reduce presiunea asupra creierului.
Dar fiica lui Shafiya s-a născut pe 22 octombrie, chiar dacă mamei sale i se estimase că are doar 10 până la 15% șanse de a ieși din comă.

Shafiya nu mai are nevoie de ventilator, iar mișcările ocazionale ale capului și ale picioarelor pe care le face înseamnă că medicii și familia ei nu au renunțat încă la speranța că, într-o zi, își va putea întâlni copilul.

Comentând sarcina “extrem de neobișnuită”, chirurgul Dr. Deepak Gupta a declarat: “Nu am întâlnit niciun caz de acest gen în cei 22 de ani de carieră neurochirurgicală la AIIMS. În prezent, ea se află într-o stare stabilă și nu este asistată de ventilator.

Există o rezistență față de purtarea căștii de protecție în timpul mersului pe scaun, în special din partea comunității musulmane și Sikh. Femeile, sau oricine, care călătorește pe un pilon pe un vehicul cu două roți, ar trebui să poarte cască.”

 

citește și...