Putin eliberează criminali brutali din închisoare pentru a lupta în războiul Rusiei din Ucraina

22.11.2022, 15:26

Armata rusă a trimis criminali condamnați să lupte în Ucraina, potrivit unor rapoarte, stârnind și mai multă îngrijorare că  Vladimir Putin nu se va opri la nimic în războiul său. Se crede că până acum au fost eliberați până la 35.000 de deținuți pentru a lupta în războiul ilegal al lui Putin – și, înfricoșător, dacă reușesc să supraviețuiască timp de șase luni pe linia frontului.

Vladimir Putin trimite criminali condamnați să lupte în Ucraina, sugerează noi dovezi șocante.

Unul dintre soldații trimiși pe front a fost fostul polițist Vadim Tekhov, în vârstă de 33 de ani, care a fost eliberat din închisoare la doar un an de la executarea pedepsei de 16 ani pentru uciderea fostei sale soții, Regina Gagiev, transmite dailystar.co.uk.

Putin eliberează criminali brutali din închisoare pentru a lupta în războiul Rusiei din Ucraina

Tekhov a fost găsit vinovat de înjunghierea repetată a tinerei de 22 de ani în biroul ei și a fost aruncat în închisoare – dar rapoartele spun că a fost eliberat pentru a lupta cu un “regiment special” al Ministerului Apărării.

Înrolarea ucigașului brutal a fost descoperită abia după ce a fost arestat din nou pentru suspiciuni de infracțiuni legate de droguri.

Au fost eliberați până la 35.000 de deținuți

El este unul dintre sutele de criminali care au fost eliberați din închisoare în încercarea de a mări numărul de trupe rusești care luptă în Ucraina.

Mulți dintre ei luptă cu Grupul Wagner, un grup militar privat înființat de unul dintre prietenii lui Putin – deși se crede că polițiștii închiși, precum Tekhov, sunt recrutați într-un regiment militar normal.

Se crede că până acum au fost eliberați până la 35.000 de deținuți pentru a lupta în războiul ilegal al lui Putin – și, înfricoșător, dacă reușesc să supraviețuiască timp de șase luni pe linia frontului, se pare că dictatorul rus le revocă sentințele de închisoare, ceea ce înseamnă că vor putea fi liberi odată ce se vor întoarce acasă.

Aceasta nu este prima dată când cazul penal al lui Tekhov a provocat revoltă în Rusia.

Anchetatorii au publicat imagini video în care se vede cum criminalul malefic flutură un cuțit de bucătărie în timp ce cere să verifice telefonul fostei sale soții – dar când aceasta a refuzat, a atacat-o, lăsând-o cu 15 răni de cuțit.

Ulterior, aceasra a murit la spital din cauza rănilor suferite.

Mama ei, Zema, a declarat: “Tot timpul a fost gelos. El i-a spus [fiicei mele]: ‘Dacă nu ești cu mine, nu vei fi cu nimeni. Fii cu mine, sau te voi ucide’.”

Sora victimei, Roxana Zaseeva, a declarat: “Nu, nu, nu. Dacă ar fi după mine, l-aș condamna la execuție prin împușcare.”

Ucigașul avea antecedente de violență și își bătuse fosta soție când erau încă împreună. De asemenea, mai înjunghiase alte trei persoane. Cu toate acestea, ucigașul a fost eliberat pe cauțiune cu o etichetă electronică în perioada premergătoare procesului său, ceea ce a provocat o furie generalizată.

 

 

citește și...