Un bărbat de 81 de ani și-a împins soția invalidă în mare pentru că s-a “săturat” să aibă grijă de ea

07.11.2022, 19:30

Un bărbat în vârstă a fost arestat în Japonia pentru că și-a ucis soția în scaun cu rotile, împingând-o în mare. Acesta ar fi recunoscut crima și a declarat că a luat viața soției sale cu handicap pentru că a “obosit” să aibă grijă de ea. După comiterea infracțiunii, Fujiwara i-a mărturisit fiului său cel mare.

Bărbatul, identificat ca fiind Hiroshi Fujiwara, în vârstă de 81 de ani, și-a ucis soția Teruko, în vârstă de 79 de ani, răsturnându-i scaunul cu rotile în mare pe 3 noiembrie, deoarece se săturase să o îngrijească singur de mai bine de 40 de ani, relatează Hindustan Times.

În ziua incidentului, Fujiwara a condus-o pe Teruko la un chei din Oiso, un oraș din prefectura Kanagawa din Japonia. Apoi a împins scaunul cu rotile al soției sale de-a lungul digului pentru o perioadă de timp înainte de a o răsturna în apă.

Bărbatul i-a mărturisit fiului său cel mare

După comiterea infracțiunii, Fujiwara i-a mărturisit fiului său cel mare, care a sunat apoi la poliție și a spus: “Tatăl meu spune că a împins-o pe mama în mare”, potrivit publicației.

Fujiwara a fost reținut sub acuzația de crimă.

Există tot mai multe rapoarte de abuzuri asupra vârstnicilor

Mai târziu în acea zi, pescarii au observat corpul bătrânei plutind în apă și au dus-o de urgență la spital. Cu toate acestea, ea a fost declarată moartă.

Se pare că cei doi soți locuiau singuri, astfel că Fujiwara avea grijă singur de soția sa.

Mai mult de un sfert din populația Japoniei are vârsta de 65 de ani sau mai mult, iar se estimează că acest procent va ajunge la o treime din populație până în 2050. În această țară există tot mai multe rapoarte de abuzuri asupra vârstnicilor și decese cauzate de abuzuri asupra vârstnicilor, potrivit South China Morning Post. Pe baza unui raport din 2020, citat de publicație, au fost înregistrate 17.281 de cazuri de persoane în vârstă care au fost abuzate de către membrii propriei familii, iar 25 dintre aceste incidente s-au dovedit a fi fatale.

Între timp, cazul lui Fujiwara a stârnit discuții online aprinse despre îngrijirea vârstnicilor din țară. Mulți utilizatori au simpatizat cu bătrânul, spunând că acesta a acționat din cauza neputinței sale.

“Nu cred că a fost un act rău. Mai degrabă din dragoste reciprocă, dar totuși un lucru foarte greu de acceptat pentru amândoi”, a spus un utilizator, după cum a relatat presa, în timp ce altul a scris: “Ce trist. După atâția ani, bărbatul a renunțat și a decis să pună capăt vieții partenerei sale. Acest lucru nu este ușor de înțeles pentru mulți dacă nu ai trecut prin asta”.

citește și...