VIDEO / Amintirile lui Adrian Enache cu Laura Stoica. ”Și am remarcat vocea aceea guturală de rock”

02.11.2022, 16:54
VIDEO / Amintirile lui Adrian Enache cu Laura Stoica. ”Și am remarcat vocea aceea guturală de rock”
Amintirile lui Adrian Enache cu Laura Stoica.

Cântărețul Adrian Enache, în vârstă de 56 de ani, și-a amintit de regretata solistă Laura Stoica, care s-a stins din viață în anul 2006, în urma unui accident teribil. Artistul a făcut dezvăluiri, într-un interviu, despre cea care i-a fost colegă de breaslă. ”Și am remarcat vocea aceea guturală de rock”, a mărturisit Adrian Enache.

Adrian Enache a vorbit despre regretata cântăreață Laura Stoica în cadrul unui interviu pe care l-a acordat pentru revista Viva.

Adrian Enache a cântat în memoria Laurei Stoica, într-un concert dedicat artistei, care ar fi împlinit 55 de ani.

Amintirile lui Adrian Enache cu Laura Stoica. ”După aceea, mi-a întors-o ea, când am ajuns în finală și am câștigat, eu – Premiul II, iar ea – Premiul I”

”Cea mai frumoasă amintire cu ea se poate vedea pe YouTube – este vorba despre Mamaia 2000, când am avut un show excepțional, la ideea lui Titus Munteanu. Se împlineau 10 ani de când ne lansaserăm amândoi, în 1990. Țin minte că am fost atât de emoționat… Au fost 300 de candidați în finală. S-a cernut, s-a tot cernut, până am ajuns în finală vreo 10-15 și noi am fost împreună în concurs… Noi acolo ne-am cunoscut, când se făceau preselecțiile… Venea fiecare din orașul lui. Și am remarcat vocea aceea guturală de rock. Pentru că eu veneam din muzica rock. Am apreciat-o din prima clipă și i-am spus: „Tu o să ajungi mare””, a povestit Adrian Enache.

”După aceea, mi-a întors-o ea, când am ajuns în finală și am câștigat, eu – Premiul II, iar ea – Premiul I. Când mi-a întins premiul, eu m-am împiedicat, am căzut pe scări… Și zicea Octavian Ursulescu: „Păi el e și fotbalist și se mai întâmplă. De obicei, la fotbal nu prea cade, driblează, că e vârf de atac foarte bun”. Din cauza emoției am căzut. Laura mi-a replicat: „Știi că mi-ai spus că o să ajung mare. Vezi că această căzătură e ca un șut în fund, un pas înainte. Vei ajunge mare”. Pentru mine, colegii mei care au urcat la cer nu au murit și am vrut să le aduc un tribut”, a completat cântărețul.

16 ani de la moartea Laurei Stoica

Laura Stoica, pe numele său real Adriana-Laurenția Stoica, s-a născut pe 10 octombrie 1967 și a fost una dintre cele mai apreciate cântărețe din România, considerată drept cea mai importantă solistă rock din țara noastră.

În seara de 9 martie 2006, Laura Stoica se întorcea la Bucureşti, după un concert susţinut în Urziceni. Înainte de localitatea Sineşti, o maşină a intrat pe contrasens şi a lovit în plin autoturismul în care se afla Laura Stoica şi logodnicul ei, Cristian Mărgescu. Impactul a fost extrem de violent, maşina fiind proiectată 20 de metri pe câmp. Într-o secundă, s-au stins trei vieţi, Laura Stoica fiind atunci însărcinată.

Anul acesta, pe 9 martie, s-au împlinit 16 ani de la moartea îndrăgitei cântărețe. Mama Laurei Stoica, Elena, și-a amintit de teribila zi în care fiica sa a încetat din viață. „Au fost câteva persoane care m-au sunat, întrebându-mă ce fac și ce face Laura. Neștiind nimic le spuneam că e bine. Chiar una dintre persoane era o prietenă din București cu care trebuia să se întâlnească Laura în seara aia. Când a văzut că nu știu nimic îmi spunea că o sună și că nu răspunde. Eu îi ziceam că e la spectacol, să o sune mai târziu. Dacă aflați ceva îmi spuneți și mie, mi-a spus ea. Până când m-a sunat și sora mea, nu mi-a spus nimic. M-au sunat copiii din Anglia, nora mea. M-a întrebat dacă e adevărat și am spus ce să fie adevărat. Iar atunci am aflat. Mi-aduc aminte de multe ori, sunt triste. Dar așa a vrut Dumnezeu”, a spus mama Laurei Stoica.

citește și...