Serviciile secrete britanice dezvăluie ce s-ar putea întâmpla cu Rusia

18.10.2022, 18:45

Marea Britanie subliniază că industria de apărare a Rusiei va fi “probabil incapabilă să producă muniții avansate în ritmul în care sunt cheltuite”. “Agresorul încearcă să intimideze cetățenii și să paralizeze sectorul energetic al țării noastre, în special al capitalei. Dar Ucraina este pregătită să facă față acestei situații”, a spus Shmythal.

Serviciile secrete britanice au indicat o posibilă nouă slăbiciune a forțelor rusești în Ucraina. După aproape opt luni de război, se sugerează că Rusia suferă de lipsă de muniție.

Defence Intelligence (DI) bănuiește că “industria de apărare rusă este probabil incapabilă să producă muniții avansate în ritmul în care acestea sunt folosite”. Trebuie reamintit că Rusia a efectuat recent multiple bombardamente împotriva mai multor orașe ucrainene.

Rusia a tras peste 80 de rachete într-o singură zi

Într-adevăr, serviciile de informații britanice subliniază că aceste atacuri “reprezintă o nouă degradare a stocului de rachete cu rază lungă de acțiune al Rusiei, ceea ce va limita probabil capacitatea acesteia de a ataca volumul de ținte pe care îl dorește în viitor”.

Concret, potrivit DI, “la 10 octombrie 2022, Rusia a tras probabil peste 80 de rachete de croazieră asupra Ucrainei”. Bombardamentele, după cum a explicat președintele rus Vladimir Putin, au avut loc ca răspuns la atacul asupra podului de la Kerch, în peninsula Crimeea.

Ucraina își menține “stabilitatea energetică”

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că mai mult de jumătate dintre proiectile au fost doborâte, dar zeci au lovit Kievul și alte centre de populație, ucigând civili.

În ciuda faptului că unele dintre țintele acestor atacuri au fost, de asemenea, infrastructuri critice de alimentare cu energie electrică, Ucraina a reușit să își mențină “stabilitatea energetică”, potrivit premierului Denys Shmyhal.

“Agresorul încearcă să intimideze cetățenii și să paralizeze sectorul energetic al țării noastre, în special al capitalei. Dar Ucraina este pregătită să facă față acestei situații”, a spus Shmythal.

Potrivit premierului, în ultimele zile, eforturile au fost “mobilizate” pentru a repara pagubele provocate de atacuri, iar alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în aproximativ 4.000 de localități afectate de atacuri.

 

citește și...