Pâine prăjită la cuptor cu scorțișoară. Idei de mic dejun pentru weekend

14.10.2022, 21:34

Nimic nu se compară cu un mic dejun preparat în casă – mai ales în weekend, când ai mai mult timp să gătești și să mănânci. Am adunat câteva dintre cele mai bune și preferate idei de mic dejun de weekend. Există câteva mic dejunuri dulci și decadente, cum ar fi pâinea prăjită la cuptor cu scorțișoară și prăjitura de mic dejun cu afine și lapte bătut, dar și câteva rețete de mic dejun savuroase, cum ar fi   quiche   și huevos rancheros la tigaie.

Pâine prăjită la cuptor cu scorțișoară

Ingrediente

  • Pentru pâine prăjită franțuzească

Unt, pentru ungere
1 pâine crocantă sourdough sau pâine franțuzească
8 ouă întregi
2 căni de lapte integral
1/2 cană de frișcă
1/2 cană de zahăr granulat
1/2 cană de zahăr brun
2 linguri de extract de vanilie

  • Pentru topping

1/2 cană de făină simplă
1/2 ceașcă de zahăr brun bine ambalat
1 linguriță de scorțișoară măcinată
1/4 linguriță de sare
Nucșoară proaspăt rasă
1 băț de unt rece, tăiat în bucăți, plus mai mult pentru servire
Sirop cald pentru clătite, pentru servire
1 cană de afine proaspete, pentru servire

Pentru pâine prăjită franceză: Ungeți tava de copt cu unt. Rupeți pâinea în bucăți, sau tăiați-o în cuburi, și distribuiți-o uniform în tavă. Spargeți ouăle într-un castron mare. Bateți împreună ouăle, laptele, smântâna, zahărul granulat, zahărul brun și vanilia. Se toarnă uniform peste pâine. Acoperiți bine tava și păstrați-o la frigider până la nevoie (de preferință peste noapte).

Pentru topping: Amestecați făina, zahărul brun, scorțișoara, sarea și puțină nucșoară într-un bol separat. Se amestecă împreună folosind o furculiță. Adăugați untul și, cu ajutorul unui tăietor de patiserie, și amestecați totul până când amestecul seamănă cu pietricele fine. Se păstrează într-o pungă de plastic resigilabilă în frigider.

Când sunteți gata să coaceți caserola, preîncălziți cuptorul la 177 grade C. Scoateți caserola din frigider și presărați toppingul deasupra. Coaceți la cuptor timp de 45 de minute pentru o textură mai moale, mai mult budincă de pâine sau timp de 1 oră sau mai mult pentru o textură mai fermă, mai crocantă.

Scoateți porții individuale. Se acoperă cu unt și se stropește cu sirop de clătite cald și se presară cu afine.

Prăjitura de mic dejun cu afine și lapte bătut

 

INGREDIENTE

1⁄2 cană de unt nesărat, la temperatura camerei
2 lingurițe de coajă de lămâie (sau mai mult)
3⁄4 cană de zahăr plus 2 linguri de zahăr, împărțite
1 ou, la temperatura camerei
1 linguriță de vanilie
2 căni de făină, împărțite
2 lingurițe de praf de copt
1 linguriță de sare kosher (sau 3/4 linguriță de sare de masă)
2 căni de afine proaspete
1⁄2 cană de lapte bătut

 Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 117  grade C. Crema de unt cu coaja de lămâie și zahăr (minus 1 lingură) până când devine ușoară și pufoasă.
Adăugați oul și vanilia și bateți până când se combină. Între timp, aruncați afinele cu 1/4 cană de făină, apoi bateți împreună restul de făină, praful de copt și sarea.
Adăugați amestecul de făină la amestecul de unt, puțin câte puțin, alternând cu laptele bătut; încorporați afinele.
Se unge cu unt o tavă pătrată de aluminiu de 9 inci cu unt sau se acoperă cu spray antiaderent. Întindeți aluatul în tavă. Presărați aluatul cu lingura de zahăr rămasă. Coaceți timp de 35-45 de minute. Verificați cu o scobitoare, verificând gradul de coacere. Lăsați să se răcească cel puțin 15 minute înainte de a servi.

citește și...