“Cocaină pură”. Un bărbat care se plimba pe o plajă din Țara Galilor a făcut o descoperire, de peste 100 de milioane de euro

03.10.2022, 16:14

Un presupus transport de 90 de milioane de lire sterline de cocaină a fost găsit ieri pe o plajă din vestul Țării Galilor. Aproximativ 30 de pungi negre, fiecare conținând 30 de pachete cu ceea ce părea a fi cărămizi de 1 kg de droguri de clasa A, au fost descoperite de un cetățean în timpul unei plimbări de dimineață devreme.

Un bărbat care se plimba pe plaja Tan-y-Bwlch, la sud de Aberystwyth, a făcut descoperirea sâmbătă dimineața devreme – care, la valoarea de piață, ar putea fi vândută cu până la 90 de milioane de lire sterline.

Bărbatul a găsit pe nisip 30 de saci negri care fuseseră legați împreună cu o frânghie și cu bidoane goale de galon pentru flotabilitate, potrivit BBC.

30 de saci de cocaină – în valoare de 90 de milioane de lire sterline – au eșuat pe o plajă din vestul Țării Galilor

În interiorul fiecărui sac negru se aflau 30 de blocuri de 1 kg, etichetate cu numele mărcii de modă Dior – marca unui cartel latino-american – indicând o puritate de 100%.

Considerând că pachetul este suspect, bărbatul a sunat la poliție.

Piața de cocaină din Marea Britanie este estimată la peste 25,7 milioane de lire sterline pe zi

La sosirea polițiștilor, unul dintre saci a fost tăiat și înăuntru se afla ceea ce părea a fi cocaină.

Suspecta cocaină a fost apoi luată de către polițiști, iar acum s-a confirmat faptul că pulberea albă din interiorul pungilor este considerată a fi cocaină.

O purtătoare de cuvânt a poliției Dyfed-Powys a declarat: “Investigăm descoperirea unei cantități semnificative de ceea ce se crede a fi cocaină, reperată de-a lungul coastei Ceredigion în acest weekend.

Se fac cercetări pentru a stabili cum a ajuns o cantitate atât de mare de droguri controlate pe țărmul galez, în urma furtunilor recente. Cantitatea exactă este încă în curs de stabilire și, în acest moment, nimeni nu a fost arestat în legătură cu această chestiune. Ofițerii le-au mulțumit celor care au găsit pachetele și acțiunilor lor rezonabile de raportare imediată a problemei.”

Nu a fost făcută nicio arestare.

Piața de cocaină din Marea Britanie este estimată la peste 25,7 milioane de lire sterline pe zi, conform ultimei evaluări strategice a amenințărilor realizate de National Crime Agency.

Cifrele publicate de agenție la începutul acestui an au dezvăluit modul în care confiscările de cocaină la nivel național au crescut cu 161% între începutul anului 2020 și începutul anului trecut.

 

citește și...