Cele mai mari controverse din istoria de 70 de ani a concursului Miss World. De la concurenta care a pozat goală la tânăra care a fost ucisă de către iubitul surorii sale

07.09.2022, 13:05

În spatele strălucirii și farmecului concursului Miss World se află o mulțime de controverse – de la o concurentă care a fost interzisă din cauza unui comportament “nepotrivit” până la revolte și proteste. De la concurenta care a pozat goală la tânăra care a fost ucisă de către iubitul surorii sale.

O concurentă de la Miss World a fost deposedată de coroană după ce a fost acuzată de “acte nepotrivite”.

Ruan Yue se pregătea să își reprezinte țara la celebrul concurs după ce a câștigat Miss China 2022, potrivit dailystar.co.uk.

Concurenta a mințit în legătură cu studiile sale

Apoi, cu două săptămâni înainte de a se mândri pe podium, a fost eliminată din competiție fără prea multe explicații. Oamenii au crezut că drama s-a încheiat atunci când a fost înlocuită de o concurentă pe nume Qin Zewen. Dar tânăra de 25 de ani a fost supusă unui control amănunțit atunci când a fost acuzată că a mințit în legătură cu calificările sale universitare.

Miss World investighează în prezent – un purtător de cuvânt a comentat: “Suntem îngrijorați de plângerile pe care le-am primit cu privire la candidata Miss China. Vom analiza problema și, dacă regulile au fost încălcate, se vor lua măsuri corespunzătoare”.

Cele mai mari controverse din istoria de 70 de ani a concursului Miss World

Acesta este departe de a fi singurul scandal care a zguduit concursul Miss World de-a lungul anilor. Aici aruncăm o privire retrospectivă asupra celor mai mari controverse din istoria de 70 de ani a concursului.

O lovitură puternică

Anul trecut, Miss World a readus runda de bikini, care a stârnit controverse, pentru prima dată din 2014.

A existat o emisiune Top Model în care concurentele puteau participa la un concurs de ținute de plajă. Unii au fost mulțumiți de faptul că costumele de baie au figurat din nou la Miss World – și la Miss Anglia -. Finalista Miss Anglia, Corel-Jo Antwhistle, din Newcastle, a declarat pentru Daily Star:

“Cred că va fi foarte important pentru toate tinerele participante și, de asemenea, pentru toate femeile din Marea Britanie. O mulțime de femei de toate vârstele, sunt influențate de social media, din păcate, social media este foarte falsă, iar compararea și văzând corpurile editate poate avea un efect serios asupra sănătății mentale atunci când vizualizezi asta zilnic, această nouă rundă poate arăta corpuri reale! Și o adevărată iubire de sine pentru ele”.

Dar decizia i-a surprins pe unii, deoarece defilarea pe podiumul de costume de baie a fost eliminată în urmă cu șapte ani, deoarece juriul a pus accentul pe “creier și personalitate” mai degrabă decât pe “frumusețea fizică”.

În urmă cu aproximativ 50 de ani, feministele au protestat la Royal Albert Hall pentru a obține înlăturarea podiumului de prezentare picant.

Spectacolul trebuie să continue

Marea finală a concursului Miss World 2021 a fost amânată după ce reginele frumuseții au fost lovite de o epidemie de Covidie – cu doar câteva ore înainte de a urca pe scenă.

Concurentele au fost blocate în izolare în Puerto Rico, unde urma să aibă loc concursul.

A fost pentru prima dată în istoria de 70 de ani a concursului când acesta a fost anulat în acest mod. Miss World 2020 a fost anulat anul trecut cu câteva luni înainte.

Dezbrăcată

Americanca Marjorie Wallace a câștigat concursul din 1973 la 19 ani, dar a fost prima câștigătoare care a fost concediată, 104 zile mai târziu, pentru că “nu a îndeplinit cerințele de bază ale postului”.

Oficialii Miss World i-au retras titlul după ce a fost văzută sărutându-se cu cântărețul Tom Jones, în timp ce era logodită cu pilotul de curse Peter Revson – care a murit în mod tragic într-un accident două săptămâni mai târziu.

Marjorie, care era cunoscută și pentru că s-a întâlnit cu George Best, un fotbalist care  a supraviețuit unei supradoze de somnifere.

Adevărul gol

Germana Gabriella Brum, în vârstă de 18 ani, care a fost Miss World în 1980, a demisionat a doua zi, spunând că iubitul ei nu era de acord.

Dar ulterior s-a aflat că ea a pozat goală.

Britanica dificilă

Au existat cinci Miss Worlds britanice, printre care Rosemarie Frankland, Ann Sidney, Lesley Langley și Sarah-Jane Hutt. Dar câștigătoarea galeză Helen Morgan a fost prima care a demisionat după ce s-a aflat că era mama necăsătorită a unui băiat de 18 luni, deși acest lucru nu încălca, din punct de vedere tehnic, regulile concursului.

Crimă și haos

Maria Jose Alvarado, în vârstă de 19 ani, urma să reprezinte Hondurasul la concursul din 2014, dar a fost ucisă – împreună cu sora ei – de către iubitul surorii sale, cu doar câteva zile înainte.

Câștigătoarea din 1998, israelianca Linor Abargil, a fost violată sub amenințarea unui cuțit și înjunghiată chiar înainte de concurs de către un agent de turism care a fost condamnat ulterior.

Iar o concurentă din 1966, Johanna Carter din Africa de Sud, a fost victima unei tentative de răpire de către studenți care sperau să ceară o răscumpărare în scopuri caritabile.

Revolte mortale

Strălucirea și farmecul care însoțesc concursul Miss World s-au transformat într-un an în moarte și distrugere, când 100 de persoane au fost ucise în revoltele din Nigeria.

În urma victoriei lui Agbani Darego, care a reprezentat țara în 2001, Nigeria urma să găzduiască celebrul concurs mondial, însă nu toată lumea era încântată de faptul că concursul avea loc în capitala Abuja.

Tinerii ar fi declanșat revoltele din orașul Kaduna, în urma cărora 500 de persoane au fost rănite și 100 de persoane au fost ucise pe 22 noiembrie 2002.

Pe 23 noiembrie, organizatorii Miss World au luat decizia de a muta concursul la Londra, care va avea loc pe 7 decembrie, ca urmare a tulburărilor din țara africană.

 

citește și...