O vedetă TikTok și fostă semifinalistă la Miss Teen Canada a murit după primul ei salt cu parașuta

04.09.2022, 17:18

Tanya Pardazi, o vedetă TikTok cu aproape 100.000 de urmăritori și fostă semifinalistă la Miss Teen Canada în 2017, a murit pe 27 august după primul ei salt cu parașuta, când aceasta nu s-a deschis la timp. “Parașutistul a lansat o parașută principală care se rotea rapid la o altitudine joasă, fără a avea timpul/altitudinea necesară pentru ca parașuta de rezervă să se umfle”, a declarat compania într-un comunicat.

Vedeta TikTok Tanya Pardazi moare într-un accident de parașutism. Ea avea 21 de ani. S-a întâmplat în timpul primului curs de parașutism solo al influencerului, în Ontario, Canada. Ea și-a deschis târziu parașuta, ceea ce a provocat accidentul. S-a întâmplat pe 27 august. După accident, ea a fost transportată de urgență la spital, dar a fost declarată moartă la sosire. Skydive Toronto a emis o declarație în care a împărtășit vestea tragicei decese. De asemenea, aceasta a informat că Pardazi a deschis parașuta principală la o altitudine joasă, din cauza căreia parașuta de rezervă nu s-a putut umfla.

Potrivit mai multor rapoarte, Tanya făcuse un curs de parașutism, ceea ce a făcut-o eligibilă pentru saltul solo. Studenta de la Universitatea din Toronto a absolvit cursul la Skydive Toronto din Ontario, dar lucrurile au devenit fatale la sfârșitul săptămânii trecute, după ce parașuta principală nu s-a deschis. În momentul în care aceasta s-a deschis în cele din urmă, Tanya se afla la o altitudine prea mică, transmite CNN.

Nu a avut timpul necesar pentru ca parașuta de rezervă să se umfle

“Parașutistul a lansat o parașută principală care se rotea rapid la o altitudine joasă, fără a avea timpul/altitudinea necesară pentru ca parașuta de rezervă să se umfle”, a declarat compania într-un comunicat.

În urma accidentului, Tanya ar fi fost transportată la un spital local, unde a fost declarată moartă după ce a cedat în urma rănilor suferite în timpul accidentului. Potrivit Skydive Toronto, compania colaborează cu poliția în cadrul anchetei.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă un astfel de accident

La începutul acestui an, un caz similar a fost raportat în Texas. Un instructor de parașutism a fost ucis după ce parașuta sa nu s-a deschis în timpul unui salt în tandem în zona Houston, după cum împărtășiseră autoritățile.

Un student care făcea saltul în tandem cu instructorul a fost și el grav rănit, a precizat Skydive Houston.

Ambii au fost transportați cu avionul la un spital din Houston după saltul de sâmbătă, în Waller, la aproximativ 65 de kilometri nord-vest de Houston. Instructorul a murit ulterior, iar elevul a suferit răni grave care nu îi pun viața în pericol, a precizat centrul. Șeriful comitatului Waller, Troy Guidry, spusese că parașuta lor nu s-a deschis.

 

citește și...