Un pescar a supraviețuit plutind într-un congelator timp de 11 zile, după ce barca a început să se scufunde în ocean. “Am crezut că voi fi atacat de rechini”

04.09.2022, 15:40

Un pescar a avut parte de o salvare miraculoasă după ce a supraviețuit 11 zile într-un congelator în care s-a urcat atunci când barca sa a început să se scufunde în Atlantic. “Rechinii au fost în jurul congelatorului, dar au plecat. Am crezut că mă vor ataca. Am stat deasupra (congelatorului), nu am dormit. Am privit răsăritul și apusul soarelui, rugându-mă la Dumnezeu să trimită pe cineva să mă salveze.”

Romualdo Macedo Rodrigues, în vârstă de 44 de ani, a plecat din Oiapoque, statul Amapa, în nordul Braziliei, la sfârșitul lunii iulie, într-o barcă de lemn de aproximativ șapte metri (23 de picioare) pentru a merge la Ilet la Mere.

Potrivit presei braziliene, acesta plănuia să petreacă câteva zile la pescuit, dar barca a început să ia apă în timpul călătoriei și s-a scufundat.

Timp de 11 zile nu a avut apă și mâncare

În încercarea de a supraviețui, bărbatul de 44 de ani s-a urcat într-un congelator pe care îl avea la bord. Rodrigues și-a petrecut timpul în derivă, fără apă sau mâncare și crede că a pierdut aproximativ cinci kilograme în cele 11 zile.

“M-am născut din nou. Credeam că nu voi mai spune această poveste, dar m-am întors aici“, a adăugat brazilianul după o examinare la spitalul local.

“Am crezut că voi fi atacat de rechini”

“Rechinii au fost în jurul congelatorului, dar au plecat. Am crezut că mă vor ataca. Am stat deasupra (congelatorului), nu am dormit. Am privit răsăritul și apusul soarelui, rugându-mă la Dumnezeu să trimită pe cineva să mă salveze.”

Imagini filmate la 11 august arată momentul în care a fost salvat, epuizat și căzut pe podeaua unei nave de pescuit din Surinam, la 450 de kilometri de locul în care s-a scufundat barca sa.

Deshidratat, dezorientat și cu hainele rupte, bărbatul avea, de asemenea, insolație și i-a implorat pe salvatorii săi să bea ceva – aceștia i-au dat apă și terci.

Vorbind despre experiența terifiantă pentru presa locală, el a declarat: “Am crezut că voi fi atacat de rechini, pentru că sunt mulți pești curioși în largul mării”.

Descriind salvarea sa, el a spus: “Am auzit un zgomot și era o barcă deasupra congelatorului. Doar că ei au crezut că nu era nimeni acolo. Apoi s-au apropiat încet-încet, viziunea mea se estompa, iar apoi am spus: ‘Doamne, barca’. Am ridicat brațele și am cerut ajutor”.

Ofițerul de poliție Luis Carlos Porto a declarat: “Era foarte slab, debilitat, dar cu o dispoziție foarte bună. Rănile pe care le avea pe corp, care aveau legătură cu soarele, erau deja mult mai bine. El spune că avea probleme de vedere din cauza căldurii excesive, a sării și a luminii, dar era foarte calm și sănătos”.

Dar calvarul lui Romualdo nu s-a încheiat. După ce vasul s-a întors la țărm, i s-a acordat primul ajutor și apoi a fost arestat în Surinam pentru că nu avea documente.

Se pare că a petrecut apoi 16 zile într-o închisoare din Paramaribo.

Coșmarul său s-a încheiat în cele din urmă când a fost întors în țara sa natală cu un zbor care a aterizat în Belem, statul Para, tot în nordul Braziliei.

Bucuros, Romualdo a descris această zi ca fiind “cea mai importantă” din viața sa și a spus: “M-am născut din nou”.

citește și...