Andreea Raicu se confesează. ”Am în­vățat să-mi cenzurez stresul și toate e­moțiile, încât să nu le revărs asu­pra celor din jur, să nu ridic tonul la ei și să-i agresez”

07.09.2022, 15:18
Andreea Raicu se confesează. ”Am în­vățat să-mi cenzurez stresul și toate e­moțiile, încât să nu le revărs asu­pra celor din jur, să nu ridic tonul la ei și să-i agresez”
Andreea Raicu se confesează

Fosta prezentatoare de televiziune Andreea Raicu, în vâstă de 45 de ani, a făcut mărturisiri de suflet în cadrul unui interviu. Aceasta a explicat cum reușește să aibă o stare de spirit cât mai bună. ”Am în­vățat să-mi cenzurez stresul și toate e­moțiile, încât să nu le revărs asu­pra celor din jur, să nu ridic tonul la ei și să-i agresez”, a explicat binecunscuta vedetă.

Andreea Raicu a acordat un interviu pentru publicația Formula AS, în care a făcut mărturisiri de suflet.

Vedeta a explicat cum reușește să își păstreze optimismul și să aibă o stare de spiit cât mai bună.

Andreea Raicu se confesează. ”Absolut în fiecare zi meditez câte 5-10 minute”

 

”Nu există o rețetă universal valabilă. Chiar și în cazul aceluiași om, o aceeași soluție nu funcțio­nează întotdeauna, în toate situațiile. Ce pot să-ți spun este ce funcționează pentru mine, ce soluții am găsit eu, în ideea că ele ar putea să-i inspire și pe alții. Așadar, pentru mine e importantă terapia, sunt importante discuțiile cu psiho­lo­gul. Dar și cu prie­tenii mei, cu acei oa­meni – sunt norocoa­să și re­cunoscătoare că am astfel de oa­meni îm­prejur! – ca­re mă cu­nosc foarte bi­ne, mă înțeleg și au in­te­li­gența ca, în ca­zul în care sunt tristă sau furioasă, să nu-mi dea replici de genul „Lasă, dragă, că nu-i nimic! O să trea­că!”, ci doar să mă asculte, să-mi dea spațiul ne­cesar ca să mă eli­berez și atât. Bine, as­ta nu în­ seam­nă că trebuie să ne văică­rim toată zi­ua în fața prie­te­nilor ori să ac­cep­tăm ca alții să fa­că asta în fața noas­tră, vreme de săptă­mâni sau luni la rând. Că deja, în situația as­ta, vorbim despre altceva… Apoi lucrez foar­te mult și cu cor­pul meu, în special fă­când yoga. Am în­vățat să-mi cenzurez stresul și toate e­moțiile, încât să nu le revărs asu­pra celor din jur, să nu ridic tonul la ei și să-i agre­sez, dar totodată, am învățat și să eliberez tot ce se acumulează în interior, ca să nu somatizez”, a detaliat Andrea Raicu.

”De asemenea, absolut în fiecare zi meditez câte 5-10 minute. Dar pentru că nu sunt cea mai disciplinată persoană și trebuie să fiu ținută în frâu ca un copil mic, am făcut, împreună cu câteva prietene, un grup de meditație: în fiecare zi, printr-o aplicație de pe telefon, trebuie să ne demonstrăm unele celorlalte că am meditat și n-am tras chiulul. Altfel suntem pedepsite: trebuie să facem baie cu gheață, ceea ce, în mod clar, niciuna dintre noi nu-și dorește. Și tot în fiecare zi am ales să-mi acord câte o oră dedicată exclusiv mie, o oră în care merg în parc sau la masaj sau citesc… Lu­cruri prin care să-mi arăt grija față de mine însămi. Și pentru că și conexiunea cu oamenii e foarte importantă pentru mine, mi-am luat obiceiul ca de cel puțin două ori pe săptămână să mă întâlnesc la masă cu persoane dragi mie, cu care rezonez. Asta mă face să mă simt în siguranță, ocrotită, ca acasă… Și-mi dă optimism și speranță”, a mai spus aceasta.

Andreea Raicu, despre cum a ajuns în televiziune

Andreea Raicu a fost invitată, în urmă cu ceva timp,  la emisiunea ”Nu există nu se poate” pe care Andreea Marin a moderat-o la TVR2. Fosta prezentatoare de la Prima TV și-a amintit de momentul în care a ajuns să lucreze în televiziune. De-a lungul carierei sale în televiziune, Andreea Raicu a a moderat numeroase emisiuni TV, dar și reality show-uri de succes precum „Big Brother”, „Megastar” sau „Miss Fata de la țară”.

”Am intrat în televiziune în urmă cu 20 de ani și îmi amintesc că am fost prima dată la o probă și m-am dus fără să știu ce o să se întâmple. Era pentru o emisiune de dimineață. Am luat proba și următorii 20 de ani i-am petrecut în televiziune creând momente și amintiri extrem de frumoase. Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge să fac televiziune, nu mi-am imaginat să petrec atâția ani într-un loc, pentru că atunci când eram mică mi-am dorit să fiu psiholog. Dacă stau să-mi amintesc, unul dintre filmele mele preferate era „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, un film total nepotrivit pentru un copil, dar eram atât de fascinată să înțeleg ce se întâmplă cu oamenii…”, a spus Andreea Raicu.
citește și...