Rusia oferă recompensă pentru informații care să ducă la arestarea soldatului din Azov care a inventat sloganul ucrainean “Putin e un cretin”

24.08.2022, 19:47

Astăzi, în Mariupolul ocupat temporar, soldații intenționează să organizeze un proces al soldaților capturați din regimentul Azov. Între timp, Ministerul rus al Apărării promite să plătească 1 milion de ruble pentru asistență în vederea reținerii comandanților Azov Konstantin Nemichev și Serghei Velichko, relatează RIA Novosti.

Ucrainenii sunt acuzați de torturarea prizonierilor de război ruși.

Azov a fost creată la Mariupol în mai 2014 ca o unitate care includea voluntari. La început a fost un batalion al serviciului de patrulare cu destinație specială al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, dar ulterior a fost desfășurat într-un regiment și, în scurt timp, a fost acceptat în Garda Națională a Ucrainei, potrivit taas.com.

Ministerul rus al Apărării promite să plătească 1 milion de ruble

Konstantin Nemichev – sergent al Gărzii Naționale. A fost membru al Revoluției Demnității. În perioada 2014-2016 a servit în batalionul și regimentul Azov.
A participat la bătăliile pentru Shirokino, la apărarea Mariupol.

În primăvara anului 2022, după invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, pentru a lupta împotriva invadatorilor ruși, împreună cu Serghei Velichko, a creat unitatea de forțe speciale KRAKEN în Harkov.

“Azov” a fost recunoscut ca organizație teroristă

Serghei Velichko – militar ucrainean, voluntar și veteran al regimentului Azov, în care din 2014 a luat parte la ostilitățile din Donbass. Comandant al batalionului de recunoaștere și sabotaj “AZOV” Kharkiv, ca parte a forțelor speciale “KRAKEN”. Din martie 2022, el protejează regiunea Harkov de invadatorii ruși.

În Rusia, regimentul ucrainean “Azov” a fost recunoscut ca organizație teroristă. Pentru fondatorii și șefii unității, este prevăzută o pedeapsă – închisoare pentru o perioadă de 15 până la 20 de ani, iar pentru participanții obișnuiți – pentru o perioadă de cinci până la zece ani.

Recent, FSB din Rusia l-ar fi acuzat pe un membru al Azov de uciderea fiicei propagandistului lumii rusești, Dugin. Regimentul Azov a negat declarațiile serviciului special rus și a declarat că femeia, care a fost indicată în Rusia, nu a fost niciodată în unitatea lor.

Armata ucraineană consideră că se dorește folosirea morții lui Dugin în timpul așa-numitului proces al celor capturați “Azov”.

Reamintim că președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a calificat procesul “Azoviților” drept dezgustător și absurd, adăugând că aceasta ar fi linia de-a lungul căreia orice negociere cu Rusia ar deveni imposibilă.

 

citește și...