“Am fost taxată cu 460 de lire sterline pentru 4 băuturi și o gustare la restaurantul de pe plaja din Mykonos”. Un cuplu mărturisește clipele de groază prin care a trecut

10.08.2022, 18:24

O turistă și-a descris groaza trăită după ce a fost taxată cu suma uluitoare de 800 de dolari pentru patru băuturi și o gustare într-un bar notoriu din Mykonos. “Era Mykonos. Ne așteptam la o notă de plată în jur de 250 și ceva de euro – la asta ne gândeam. Dar când am primit nota de plată… era în jur de 500 de euro (800 de dolari)”.

Avocata americană Theodora McCormick se afla în vacanță pe insula grecească împreună cu soțul ei, când s-a oprit la DK Oyster Bar pentru a comanda o băutură.

După ce au comandat două beri, două cocktailuri și niște fructe de mare, cei doi au rămas stupefiați când li s-a înmânat nota de plată exorbitantă, relatează The Sun.

 

Atunci când au încercat să se plângă, au spus că au fost bruscați de chelneri uriași.

DK Oyster Bar a mai fost anterior în centrul unor controverse similare și are o reputație pentru prețurile amețitoare. Reprezentanții barului au fost acuzați că înșală turiștii – acuzații pe care le neagă întotdeauna cu furie în timp ce își apără prețurile ridicate.

Chelnerul nu i-a adus meniul

Vorbind de la casa ei din New Jersey, Theodora, în vârstă de 50 de ani, a declarat că luna trecută se aflau în stațiunea Platis Gialos, situată pe plajă, când s-au oprit la DK Oyster.

Voiau să comande un taxi pentru a se întoarce la hotel, când au văzut semnul din fața DK Oyster care spunea că taxiurile pot fi comandate din interior.

“I-am spus soțului meu: “Oh, ce-ar fi să chemăm un taxi și să luăm o băutură””, a spus ea. “Asta a fost marea mea greșeală”.

Când a venit chelnerul, Theodora a spus că a cerut un meniu de cocktailuri, dar în loc să aducă unul, acesta a înșirat o listă de opțiuni.

Au comandat două martini și două beri, pe care au fost uimiți să vadă că au sosit în cizme de sticlă uriașe – estimate a fi în jur de trei halbe.

Ospătarul le-a cerut, de asemenea, să comande fructe de mare, așa că cei doi au comandat o duzină de stridii.

Imediat au fost înconjurați de “un grup de bărbați mari”

Înainte de a comanda nota de plată, Theodora și soțul ei se pregăteau pentru o notă de plată consistentă – dar când au primit-o, s-au îngrozit.

“Era Mykonos. Ne așteptam la o notă de plată în jur de 250 și ceva de euro – la asta ne gândeam. Dar când am primit nota de plată… era în jur de 500 de euro (800 de dolari).

Soțul meu a zis: “Trebuie să fie o greșeală”.”

Când au încercat să se plângă de nota de plată, Theodora a spus că au fost imediat înconjurați de ospătari, “un grup de bărbați mari”.

Ea a continuat: “Nu au chelneri femei”.

Întrucât era cu o zi înainte de zborul de întoarcere acasă, au considerat că nu au avut de ales decât să plătească.

Ea a spus: “I-am spus soțului meu: “Suntem într-o țară străină. Este ridicol, dar este evident că este o escrocherie. Vom plăti și vom încerca să ne ocupăm mai târziu de acest lucru'”.

Descriind “experiența ciudată”, Theodora a spus că abia când s-au întors la hotel și s-au uitat la sutele de recenzii negative ale DK Oyster Bar de pe TripAdvisor și-au dat seama că nu erau singurii care au fost înșelați.

“Mă simt prost”, a spus ea. “A fost doar o chestie de moment. Nu aveam de gând să mâncăm acolo, dar am văzut semnul”.

Theodora a spus că au vizitat mai multe insule grecești, precum și Mykonos, și că majoritatea meselor au fost “extrem de rezonabile” și că adesea au putut să se bucure de mese excelente pentru doar 40 de euro (60 de dolari americani).

Experiența ei este împărtășită de sute de alți clienți, DK Oyster având un rating de 2,5 stele pe TripAdvisor din 1532 de recenzii la data publicării.

Barul are 635 de recenzii de o stea, 33 de două stele, 19 de trei stele, 52 de patru stele și 339 de cinci stele.

Clienții furioși au criticat restaurantul ca fiind “cea mai proastă experiență de până acum”

Cu toate acestea, alți clienți au fost mai pozitivi, lăudând decorul restaurantului și spunând că “prețurile sunt bune pentru un restaurant de înaltă clasă”.

DK Oyster are reputația de a avea prețuri ridicate și a fost amendat recent cu 43.000 de dolari după un audit al Agenției Regionale de Turism din Ciclade, relatează Protothema și Greek City Times.

Investigația a fost declanșată de doi americani care au susținut că au fost taxați cu peste 800 de dolari pentru o pereche de mojito și câteva picioare de crab.

 “Am fost abordați de influenceri care fac presiuni pentru a primi mese gratuite”

Iar în această săptămână, proprietarul barului, Dimitrios Kalamaras, a emis un răspuns direct criticilor săi și a negat afirmațiile clienților că nu cunosc prețurile înainte de a intra înăuntru.

El i-a acuzat pe mulți dintre recenzenții săi de pe TripAdvisor de minciună și a spus că, în urma a “zeci” de afirmații similare “false”, a instalat trei tablouri la intrarea în restaurant, pe care sunt afișate prețurile sale.

Kalamaras a mai spus că “niciun adult întreg la minte” nu ar comanda o băutură fără să vadă mai întâi cât costă și le-a spus clienților să discute prețul cu managerul înainte de a comanda.

Pentru a justifica prețurile sale mai mari decât media, acesta a spus că acest “concept”, al DK Oyster este complet diferit de cel al altor restaurante.

Și i-a acuzat pe critici că sunt “influenceri” care caută o masă gratuită.

“Din nefericire, toți cei care lucrăm în sectorul hotelier am fost abordați de “influenceri” notorii care, în loc să își câștige existența făcând reclamă produselor și serviciilor pentru publicul lor, fac presiuni asupra anumitor întreprinderi pentru taxe exorbitante și mese gratuite”, a spus el.

Anterior, un turist britanic a dezvăluit cum a fost taxat cu 360 de lire sterline (600 de dolari) pentru patru băuturi și o gustare la restaurant.

Londonezul Jak Kypri a vizitat insula grecească – și a crezut că nu va fi jefuit pentru că vorbea greaca.

“M-am gândit că, dacă vor încerca să mă înșele, le voi spune să se ducă naibii și îmi vor da prețul real.”

Dar când a intrat, Jak a spus că ospătarii nu i-au oferit un meniu, spunându-i în schimb ce aveau.

Jak a comandat două tequila, două beri și niște creveți care, când au ajuns, erau doar “șase creveți”.

Spre groaza sa, când a sosit nota de plată, Jak a primit o chitanță în valoare de 425 de euro (600 de dolari australieni).

Între timp, un alt turist britanic a afirmat că a fost taxată cu 50 de lire sterline (90 de dolari australieni) pentru o limonadă despre care a spus că era atât de amară încât era imposibil de băut.

 

citește și...