Un restaurant din Grecia a taxat un turist cu 600 de euro pentru două băuturi și o gustare. ”Știam că nota de plată nu va depăși 200 de euro”

14.05.2022, 15:11
Un restaurant din Grecia a taxat un turist cu 600 de euro pentru două băuturi și o gustare. ”Știam că nota de plată nu va depăși 200 de euro”

Un turist a fost taxat cu 510 de lire sterline pentru două băuturi și două gustări la un restaurant în timp ce se afla în vacanță în Grecia. Femeia a vizitat localul împreună cu fiica ei, în vârstă de 19 ani. ”Deși știam că factura nu va depăși 200 de euro, brusc ne-au cerut să plătim 600 de euro!”. În medie, vizitatorii cheltuiesc 607 de euro în vacanța lor în Grecia. 

Știm cu toții despre „taxa adăugată” pe care turiștii pot plăti în vacanță, totuși, o mamă și fiica ei în vârstă de 19 ani spun că au comandat doar două cocktail-uri și o porție de crab. După ce și-au terminat masa, în timp ce stăteau câteva pe șezlong, au primit nota. Dar când a venit factura, a arătat că erau taxate cu 520 de euro.

Dar, în ciuda faptului că au primit doar câteva băuturi și o gustare ușoară, ele au fost taxate cu 520 de euro. Cele două au refuzat să plătească, dar ar fi fost blocate să părăsească restaurantul de către personal.

”Ne-au cerut să plătim 600 de euro!”

Plângându-se de factura uriașă, The Sun a raportat că femeia i-a spus agentului ei de turism: „Am petrecut o zi frumoasă la plajă, dar vă rog să vă avertizați viitorii clienți că restaurantul-bar pe care l-am vizitat ne-a taxat 600 de euro pentru două cocktail-uri și o porție de picioare de crab.

Deși știam că factura nu va depăși 200 de euro, brusc ne-au cerut să plătim 600 de euro!”

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru

Ele au depus un raport de poliție după ce au auzit de la localnici că acest lucru se întâmplă tot timpul.

Grecia este puternic dependentă de turism, unul din patru oameni lucrând în industria călătoriilor. În 2018, turismul a reprezentat până la 20,6% din PIB-ul țării și se spune că 30 de milioane de turiști ar fi vizitat țara în acel an.

În 2019, un turist de la un restaurant din Mykonos a fost  încărcat după ce a fost taxat cu 591 de euro pentru doar șase bucăți de calamari. În același an, un grup de turiști britanici au fost taxați cu 82 de euro (70 de lire sterline) pentru opt băuturi răcoritoare după ce au vizitat un restaurant din Rhodos.

Înainte de a alege un restaurant, este o idee bună să faci cercetări și să te uiți la recenziile clienților de pe site-uri precum TripAdvisor.

 

citește și...