O femeie, care se luptase anterior cu probleme de fertilitate, a născut două seturi de gemeni identici. “Este o sarcină cu risc ridicat”

01.08.2022, 14:23

Ashley Ness, în vârstă de 35 de ani, care se luptase anterior cu probleme de fertilitate, a născut două fete și doi băieți după o  cezariană la Massachusetts General Hospital din Boston,  sarcina ei fiind o raritate – 1 la 10 milioane de cazuri, potrivit medicului ei. “Este o sarcină cu risc ridicat. Vedem o mulțime de lucruri rare, dar este prima dată când aud așa ceva în întreaga mea carieră”.

Ashley Ness, în vârstă de 35 de ani, a născut patru copii – două fete și doi băieți – după o operație cezariană la Massachusetts General Hospital din Boston, SUA, în primele ore ale dimineții de joi.

Nou-născuții s-au născut cu aproximativ 12 săptămâni mai devreme decât o sarcină la termen – și se așteaptă ca mama și bebelușii să rămână sub supravegherea personalului din Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală pentru încă opt săptămâni, potrivit unui purtător de cuvânt al spitalelor, potrivit mirror.co.uk.

Un caz la 10 milioane

Vorbind pentru People, Ashley a spus: “Bebelușii au decis să își facă intrarea pe lume mai devreme decât se așteptau. Mă simt extraordinar!”

Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat că femeia, care a fost internată în spital pe 6 iulie, se simte bine până acum și se recuperează.

Femeia se împăcase cu ideea de a nu mai avea copii

Ashley, care se luptase anterior cu probleme de fertilitate, “ar fi foarte bogată” dacă ar juca la loterie, a declarat Dr. Ahmet Baschat, director al Centrului de Terapie Fetală și profesor în cadrul Departamentului de Ginecologie și Obstetrică de la Johns Hopkins Medicine.

Testele ulterioare au dezvăluit patru bebeluși în doi saci de placentă, indicând două seturi de gemeni identici – o raritate de “1 la 10 milioane”, după cum a spus Dr. Ahmet Baschat. “Ar fi trebuit să joace la loterie, este atât de norocoasă, ar fi foarte bogată”, a mai adăugat medicul.

“Este o sarcină cu risc ridicat”

“Este o sarcină cu risc ridicat. Vedem o mulțime de lucruri rare, dar este prima dată când aud așa ceva în întreaga mea carieră”, spunea Baschat, medic care lucrează în domeniu de 30 de ani.

Dr. Baschat, care a lucrat în obstetrică și ginecologie timp de 30 de ani, a descris sarcina ei ca fiind “de mare risc” și a spus că în cazul ei a fost prima dată când a auzit de acest fenomen în întreaga sa carieră.

Ashley a aflat că este însărcinată în timpul unei vizite la ginecologul ei în luna februarie pentru a-și reînnoi rețeta de anticoncepționale.
Ecograful a fost uimit când a identificat pentru prima dată patru fetuși și a recunoscut că a trebuit să caute pe Google și a confirma ceea ce vedea.

Ashley, care a fost lăsată singură pentru un moment, a spus că a fost uimită când acesta s-a întors și i-a spus că în uterul ei se aflau patru bebeluși.

“Am stat singură în cameră, panicată, și mă întrebam: Ce se întâmplă? Ce a văzut? Am simțit că au trecut 20 de minute. Ar fi putut să fie o oră”, a povestit Ness pentru People. “Apoi a intrat din nou și a întrebat: ‘Ai spus cuiva că vei avea gemeni?’, iar eu am întrebat: ‘De ce?’. A pornit din nou ecografia şi a spus: ‘Dragă, de fapt sunt patru copii aici'”, a mai adăugat tânăra despre momentul pe care nu-l va uita niciodată.

Proaspăta mămica, care are o fiică de opt ani dintr-o relație anterioară și doi fii vitregi cu iubitul ei Val, în vârstă de 47 de ani, suferise anterior patru avorturi spontane și se împăcase cu ideea de a nu mai avea copii.

Însă, după ce a dat naștere celor patru noi copii, ea a declarat că viața ei este acum completă.

Ness a ales deja numele pentru cei patru copii. Păstrând o tradiție de familie care începe numele cu CH, ea a decis că cele două fete vor fi Chesley și Chatham, iar cei doi băieți vor fi Chance și Cheston.

“Sora mea a început de fapt toată chestia asta și a avut trei copii ale căror nume încep cu C-H. Așa că atunci când m-am îndrăgostit de numele fiicei Chanel, am zis: ‘Perfect, este un nume cu C-H’. Putem să continuăm așa. Și apoi, când am aflat că voi avea patru, am zis: ‘Oh, nu-l schimb acum’. A fost o provocare să găsim patru nume”, a mai povestit Ashely Jess despre aventura vieții ei.

citește și...