Femeile însărcinate din Coreea de Nord sunt închise în depozite sau ferme. Numărul copiilor morți la naștere crește

24.05.2022, 16:12

Femeile însărcinate din Coreea de Nord care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 au fost forțate să se plaseze în carantină fără niciun tratament adecvat în unități improvizate, ceea ce a dus la un număr de decese în țară, a raportat RadioFreeAsia, citând doi rezidenți anonimi. Autoritățile nu au oferit îngrijire sau tratament suplimentar gravidelor sau femeilor care au născut, chiar dacă acestea aveau febră mare sau prezentau alte simptome severe.

Femeile însărcinate despre care se crede că suferă de Covid-19 sunt transportate în hoteluri, depozite și alte instituții medicale improvizate, care nu au un tratament adecvat, au declarat surse din țară pentru RFA.

Singurele îngrijiri medicale pe care le-au primit femeile însărcinate în carantină din provincia Pyongan de Sud au fost două analgezice pe zi – același medicament dat tuturor pacienților cu COVID din Coreea de Nord, potrivit Insider.

Autoritățile nord-coreene plasează gravidele cu Covid în depozite, ferme sau fabrici

Autoritățile nord-coreene pun multe persoane însărcinate care suferă de Covid în depozite, ferme cooperative, fabrici sau hoteluri transformate în grabă în centre de carantină, a raportat instituția finanțată de guvernul SUA.

O sursă din orașul Anju a declarat pentru RFA că știa de două nașteri moarte într-un hotel care găzduia 200 de rezidenți, inclusiv un caz în care un medic a ajutat la nașterea copilului.

Autoritățile nu au oferit îngrijire sau tratament suplimentar gravidelor sau femeilor care au născut

Potrivit sursei, autoritățile nu au oferit îngrijire sau tratament suplimentar gravidelor sau femeilor care au născut, chiar dacă acestea aveau febră mare sau prezentau alte simptome severe.

Conform liniilor directoare de la Centers for Disease Control and Prevention, American College of Obstetriciens and Gynecologists și Society for Maternal-Fetal Medicine publicate de National Institutes of Health, femeile însărcinate cu COVID-19 ar trebui să beneficieze de monitorizare maternă și  acces la o „abordare multispecialitate, bazată pe echipă, care poate include consultarea cu medicină obstetrică, materno-fetală, boli infecțioase, îngrijire pulmonară critică și specialiști pediatri, după caz”.

Coreea de Nord a recunoscut primul său caz de COVID-19 pe 13 mai, după luni în care a susținut că a avut zero cazuri sau transmisii pe parcursul întregii pandemii.

Se presupune că numărul cazurilor de Covid a depășit 2 milioane, în timp ce Coreea de Nord se confruntă cu o lipsă severă de kit-uri de testare.

Autoritățile le recomandă oamenilor să facă gargară cu apă sărată și să bea ceai din frunze de salcie, ca remediu anti Covid.

citește și...