Un cuplu de britanici cumpără un sat francez cu 12.000 de lire sterline

28.07.2022, 16:33

Paul Mappley și Yip Ward au cumpărat cătunul istoric din La Busliere, Normandia, care constă din șase cabane, două hambare și un padoc, pentru doar 26.000 €.  Busliere e un sat foarte mic, este în paragină, în prezent.

Un cuplu a cumpărat un întreg sat din Franța pentru 26.000 de euro.

Paul Mappley și Yip Ward au cumpărat cătunul La Busliere din Normandia, format din șase cabane, două hambare și un padoc.

Un cuplu de britanici cumpără un sat francez cu 12.000 de lire sterline

De asemenea, se mândrește cu un atelier cu două etaje, o fântână, o presă de cidru și un cuptor comun pentru pâine.

Cei doi, amândoi peisagiști, locuiau într-o rulotă în Kent, în timp ce se chinuiau să cumpere o casă pe plan local.

Cei doi britanici au primit vestea că întregul cătun era scos la vânzare

După ce au optat împotriva cumpărării la domiciliu, ei plănuiesc acum să își transforme cătunul francez într-un loc de vacanță de lux.

Paul și Yip au apărut luni în emisiunea Help, We Bought A Village! de pe Channel 4.

Yip a declarat că perspectiva de a plăti prețurile proprietăților din Kent, care încep de la 300.000 de lire sterline (350.000 de euro) pentru un loc “micuț”, “nu a fost niciodată pe masă”.

Ei au închiriat întotdeauna, iar la acea vreme locuiau într-o casă mobilă statică deținută de un prieten. Dar când au anunțat că vor vinde rulota anul trecut, cuplul a trebuit să ia o decizie.

În 2021, după ce au contactat proprietarii celorlalte clădiri, cei doi britanici au primit vestea că întregul cătun era scos la vânzare cu 14.000 de euro (aproximativ 12.000 de lire sterline).

„Nu avem deocamdată bani pentru a face ceea ce ne dorim, dar vrem să ajungem la un stadiu în care să știm că nu se vor prăbuși”, a spus Paul Mappley la Channel 4, citat de The Independent.

Yip a spus că oricine se gândește să facă ceva similar ar trebui “să o facă pur și simplu”.

Vorbind pentru The Sun, el a spus: “A fost incredibil de interesant când am auzit de la un prieten despre Le Busliere. Am început să ne gândim: “Acest lucru s-ar putea întâmpla cu adevărat pentru noi”.”

Paul a adăugat: “A fost stresant uneori și nu prea avem bani, dar, având în vedere că am locuit doar cu chirie, suntem foarte recunoscători că suntem aici.

Când ne-am mutat aici, părea o casă ocupată abuziv, dar acum ne simțim foarte bine.”

El a spus că amândoi se înțeleg bine cu vecinii din satul vecin.

 

citește și...