Festivalul de la Pamplona: Trei oameni au fost împunşi de tauri. La finalul “spectacolulului”, animalele au fost ucise

11.07.2022, 14:06

Cursa de tauri, care a durat trei minute și 10 secunde, a produs câteva momente dificile, deoarece oamenii au alunecat sau s-au împiedicat și au căzut în timp ce taurii au alergat pe străzile înguste de pe traseul evenimentului.  Şase oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost răniţi în timpul cursei de tauri din oraşul spaniol Pamplona.

Uneori, taurii s-au împărțit în grupuri separate, iar unul dintre ei a rămas în urma celorlalți, ceea ce a făcut ca traseul să fie extrem de imprevizibil pentru cei care încercau să se ferească din calea lor. Taurul rămas în urmă a refuzat inițial să fie încolțit la sfârșitul cursei.

Un purtător de cuvânt al Crucii Roșii spaniole a declarat că trei persoane au fost înjunghiate și alte trei au suferit vânătăi în timpul celei de-a cincea curse de tauri tensionate de la Festivalul San Fermín din Pamplona, luni,  relatează Daily Mirror.

Trei oameni au fost împunşi de tauri

Aceasta a fost prima cursă cu înjunghieri din cadrul festivalului de până acum în acest an. Mai sunt încă trei curse zilnice înainte de a se încheia joi.

José Aldaba, angajat al Crucii Roșii, a declarat pentru Televiziunea Națională Spaniolă că un bărbat a fost înjunghiat pe stradă, în timp ce alți doi au fost înjunghiați de un corn de taur în interiorul arenei la sfârșitul cursei.

Festivalul de la Pamplona, 2022

Un bărbat este izbit de taur

Imaginile difuzate de către televiziunea spaniolă îl surprind pe unul dintre bărbaţi cum este izbit de taur, de nenumărate ori, de un gard din lemn. Un alt bărbat este surprins cum a fost împuns în picior. Alţi trei răniţi au primit îngrijiri din partea medicilor pentru loviturile suferite în timp ce încercau să fugă din calea taurilor.

Spectacolul a durat puțin peste trei minute, în timp ce sute de alergători, majoritatea bărbați, au alergat frenetic în fața și alături de șase tauri de luptă, în timp ce aceștia se năpusteau pe străzile pietruite ale acestui oraș nordic.

În istoria evenimentului, cel puțin 16 alergători și-au pierdut viața de la începutul înregistrărilor, în 1910, cea mai recentă victimă fiind un bărbat înjunghiat de un taur în 2009.

Taurii vor muri în cele din urmă în lupte cu tauri, mai târziu în cadrul festivalului. Activiștii pentru drepturile animalelor au făcut campanie împotriva morții animalelor, dar luptele cu tauri sunt încă populare în rândul unor segmente ale societății spaniole și fac parte integrantă din festivalul San Fermín.

Aceasta datează din Evul Mediu și are origini religioase. Participanții încă mai cântă la o imagine a sfântului și îi cer binecuvântarea înainte de alergare, care începe la ora 8 dimineața.

Evenimentul a fost popularizat de Ernest Hemingway, care l-a descris cu lux de amănunte în romanul său, The Sun Also Rises. Festivalul atrage mii de iubitori de senzații tari și petrecăreți din întreaga lume, care vin să participe sau să urmărească cursele de tauri de dimineață pe parcursul întregii săptămâni de festival.

Festivalul a fost anulat în 2020 și 2021 din cauza restricțiilor COVID-19.

Cunoscută oficial sub numele de festivalul San Fermin, alergarea taurilor de la Pamplona este unul dintre cele mai celebre evenimente din Europa. Acesta prezintă tauri de luptă crescuți special, ghidați de șase boi îmblânziți care țin turma unită în timp ce câteva mii de alergători, majoritatea îmbrăcați în alb cu eșarfe roșii la gât, aleargă pe străzile înguste ale orașului în fața lor.

Traseul parcurge mai mult de 800 de metri și se încheie în arena de tauri din Pamplona. Cursa de joi a durat 2 minute și 35 de secunde.

 

 

citește și...