Mărturisirile dureroase ale fiului lui Valentin Uritescu, despre ultima perioadă din viața regretatului actor. ”Tata din boală și-a tras puterea”

28.06.2022, 11:30
Mărturisirile dureroase ale fiului lui Valentin Uritescu, despre ultima perioadă din viața regretatului actor. ”Tata din boală și-a tras puterea”
Mărturisirile dureroase ale fiului lui Valentin Uritescu, despre ultima perioadă din viața regretatului actor. ”Tata din boală și-a tras puterea”
Bogdan Uritescu, fiul regretatului actor Valentin Uritescu, a fost prezxent la o emisiune de televiziune, unde a făcut declarații despre pierderea tatălui său. Acesta a povestit cum a fost viața artistului în ultima perioadă de timp. ”Tata din boală și-a tras puterea”, a spus Bogdan Uritescu, în vârstă de 54 de ani. 
Bogdan Uritescu a fost prezent în platoul emisiunii ”Exclusiv VIP”, moderată de Cristi Brancu la postul de televiziune Prima TV, unde a vorbit despre ultima perioadă din viața regretatului său tată, actorul Valentin Uritescu.
Bogdan Uritescu a dezvăluit că ultimii ani din viața tatălui său au fost extrem de grei din cauza bolii de care acesta suferea.

Mărturisirile dureroase ale fiului lui Valentin Uritescu, despre ultima perioadă din viața regretatului actor. ”Ultimii ani au fost oribili, nu neapărat pentru el, sindromul ăsta te distruge”

 

”Fiecare își duce crucea. Ultimii ani au fost oribili, nu neapărat pentru el, sindromul ăsta te distruge, se încurcă comenzile, tu ești îngrozitor de revoltat că vrei, dar corpul nu te ascultă. În ultimii doi ani l-am dus la un centru, unde nu i-a mers deloc bine, avea 42 de kilograme. Să-l vezi pe taică-tu că arată ca o… ceva aruncat acolo, dar el avea viață în ochi”, a mărturisit Bogdan Uritescu, notează wowbiz.ro.


”După l-am mutat la un centru deținut de familie, în Pantelimon, și revenise la 60 și ceva de kilograme. Toată lumea se purta ok, el avea dorință să treacă peste chestia aia, ne duceam mereu la el, eu cu mama, era bine și mă rugam să o țină așa. După care a avut o complicație la mațe, l-au operat la Pantelimon și ne-au zis: ”Nu vă faceți griji, nu iese viu de pe masă”. Maică-mea începuse să tremure, dar a scăpat, s-a recuperat fizic foarte bine, dar nu înțelegea ce i se întâmpla. Și într-o seară m-au sunat că s-a degradat brusc și când l-am văzut, poziția lui schimonosită și chinul lui de a spune „Nu știți cât mi-e de greu, de ce nu mă ia odată?”. I-am zis că o să-l ia repede că asta nu e viață. Tata din boală și-a tras puterea. Nu zic că mi-am dorit (n.r. să moară), dar am sperat să se întâmple cât mai repede, după care a intrat în comă, a stat vreo 2-3 zile, și după am fost anunțat că a murit”, a mai spus fiul reegretatului actor Valentin Uritescu.

Valentin Uritescu a murit la 81 de ani

Valentin Uritescu s-a stins din viaţă în data de 17 iunie 2022, la vârsta de 81 de ani, după o lungă suferinţă. Actorul se afla internat într-un centru specializat unde primea ajutor pentru boala cumplită de care suferea şi care, în urmă cu câţiva ani, l-a forţat să se retragă din activitate.Celebrul actor român suferea de o boală degenerativă, de aproape 50 de ani.

Actorul Valentin Uritescu a dat viaţă unor roluri pe cât de diversificate, pe atât de ofertante precum Sergentul Şaptefraţi din serialul TV “Lumini şi umbre” semnat de Andrei Blaier, personaj continuat ulterior în “Noi, cei din linia întâi” în regia lui Sergiu Nicolaescu, Vasile din “Concurs” (regia Dan Piţa), Dr. Marcu în “Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu). Născut la 4 iunie 1941, în comuna Vinerea, judeţul Alba, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Caragiale” din Bucureşti (1963), după care a fost angajat la Teatrul “M. Filotti” din Brăila (1963-1968). A mai jucat, de asemenea, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ (1968-1980), precum şi la Teatrul Bulandra din Bucureşti (1981-1990), potrivit Agerpres.

A desfăşurat o intensă activitate artistică şi la Teatrul Naţional Bucureşti, pe a cărui scenă a putut fi admirat între anii 1990-2009, în piese precum: “Avram Iancu” de L. Blaga (1991), “Vrăjitoarele din Salem” de A. Miller (1991), “Livada de vişini” de A.P. Cehov (1992), “Morişca” de Ion Luca (1991), “Strigoii” de H. Ibsen (1998), “Numele trandafirului” de Umberto Eco (1999), “Nunta lui Krecinski” (2000), “Take, Ianke şi Cadîr” (2001), “Crimă pentru pământ” (2002), “Tărâmul celălalt” (2002), “Povestiri din zona interzisă” (2004), “Patimile Sfântului Tommaso D’Aquino” (2005). A deţinut roluri în zeci de filme, dintre care amintim: “Angela merge mai departe” (1981), ”Concurs” (1982), “Întoarcerea din iad” (1983), “Cantonul părăsit”, “Noi, cei din linia întâi” (1985), “Domnişoara Aurica”, “Trenul de aur” (1986), “Duminică în familie”, “Nişte băieţi grozavi” (1987), “Cei care plătesc cu viaţa”, “Un studio în căutarea unei vedete” (1988), “Momentul adevărului” (1989), “Şobolanii roşii”, “A unsprezecea poruncă”, “Rămânerea” (1990), “De-aş fi Peter Pan” (1991), “Cel mai iubit dintre pământeni”, “Patul conjugal” (1993), “Chira Chiralina”, “Neînvinsă-i dragostea” (1993), “Examen” (2000), “Turnul din Pisa” (2002), “Căsătorie de probă” (serial TV- 2003), “Magnatul” (2004), “Cuscrele” (serial TV-2005), “Amantul marii doamne Dracula” (2005), “Margo” (2006), “Schimb valutar” (2008).

De-a lungul carierei, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, Categoria D – “Arta Spectacolului” (2004), premiile Asociaţiei Cineaştilor din România pentru rolurile din “Noi, cei din linia întâi” şi “Domnişoara Aurica” (1986) sau ale Uniunii Cineaştilor din România pentru “Momentul adevărului”, “A unsprezecea poruncă”, “Rămânerea”, “Şobolanii roşii” (1991). În 2011, Valentin Uritescu a debutat în lumea literară cu volumul autobiografic “Aşa sunt eu, prost!”, iar doi ani mai târziu, în 2013, a continuat cu “Să ai grijă de cel bun din tine”, cartea de amintiri dedicată tatălui său, ambele apărute la Editura Humanitas. În 2016, artistul a lansat şi volumul “Bântuit de vieţile altora”, memorii apărute la Editura Ars Docendi. În 2017, a primit premiul pentru întreaga activitate, în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Galei Premiilor Gopo.

citește și...