Un fotbalist a fost condamnat la 180 de zile de muncă în folosul comunității, după ce a lovit o pisică

01.06.2022, 14:37

Fundașul lui West Ham, Kurt Zouma, a primit miercuri ordin să efectueze 180 de zile de muncă în folosul comunității, după ce a recunoscut că a lovit cu piciorul și cu palmă o pisică. Fotbalistul trebuie să plătească cheltuieli de judecată de aproape 9.000 de lire sterline.

Un judecător de la Thames Magistrates Court din estul Londrei i-a interzis, de asemenea, internaționalului francez în vârstă de 27 de ani să păstreze pisici timp de cinci ani.

Zouma a declanșat indignarea internațională după ce în februarie a apărut un videoclip cu el, aruncând animalul de companie prin bucătărie înainte de a-i arunca o pereche de pantofi. Imaginile tulburătoare ale incidentului au fost postate pe Snapchat de fratele său, Yoan

Bărbatul arunca cu o pereche de pantofi în pisică

A fost văzut bătând o palmă pe cap pisicii Bengal și spunând: „Voi jura că o voi omorî”. Clipul, distribuit pe Snapchat, conținea emoji-uri care râd.

Aceasta l-a determinat pe West Ham să-l amendeze cu 250.000 de lire sterline (315.000 de dolari, 294.000 de euro). A pierdut un contract de sponsorizare profitabil și o selecție pentru Franța.

Fotbalistul trebuie să plătească cheltuieli de judecată de aproape 9.000 de lire sterline

Jucătorul din Premier League a ajuns în fața instanței pentru a se confrunta cu mass-media și o persoană îmbrăcată în pisică. Judecătorul de district Susan Holdham le-a spus lui Zouma și fratelui său mai mic Yoan, care au filmat incidentul, că acțiunile lor sunt „condamnabile”.

Kurt Zouma a pledat vinovat luna trecută pentru două capete de acuzare, în temeiul Legii privind bunăstarea animalelor, pentru a provoca suferință inutilă unui animal.

Pe lângă sancțiunea comunitară și interdicția de avea pisici, acestuia i s-a spus să plătească cheltuieli de judecată de aproape 9.000 de lire sterline.

Societatea Regală pentru Prevenirea cruzimii față de animale, care a adus acuzarea, a numit acțiunile fraților „șocante”.

„Sperăm că acest caz va servi drept reamintire că toate animalele merită să fie tratate cu bunătate, compasiune și respect și că nu vom tolera cruzimea nimănui”, a spus ofițerul șef al inspectoratului RSPCA, Dermot Murphy.

West Ham a declarat după caz că a condamnat „în cei mai fermi termeni orice formă de abuz sau cruzime asupra animalelor”.

„Acest tip de comportament este inacceptabil și nu este în concordanță cu valorile clubului de fotbal”, a adăugat acesta într-un comunicat.

 

citește și...