Un berbec a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a ucis o femeie. Rudele decedatei vor primi cinci vaci, drept despăgubire pentru moartea femeii

27.05.2022, 13:54

Un berbec a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce ar fi lovit cu capul o femeie. Berbecul ar fi lansat un atac asupra lui Adhieu Chaping, în vârstă de 45 de ani, și a lovit-o în piept de mai multe ori înainte ca aceasta să moară. Familia femeii ucise și familia proprietarului berbecului au căzut de comun acord ca apropiații victimei să primească cinci vaci de la proprietarului berbecului

Autoritățile din Sudanul de Sud au decis să condamne un berbec la trei ani de închisoare, asta după ce animalul a omorât o femeie în vârstă de 45 de ani

Se pare că berbecul a atacat-o pe Adhieu Chaping, în vârstă de 45 de ani, și a lovit-o în mod repetat în piept înainte de a muri. După ce a fost condamnat de autoritățile tradiționale din Sudanul de Sud, berbecul va fi obligat să execute pedeapsa într-o tabără militară.

Berbecul a fost condamnat la închisoare după ce a omorât o femeie

Decizia vine după ce familia victimei a fost informată că proprietarul berbecului îi va despăgubi cu cinci vaci pentru moartea acesteia.

„Berbecul a lovit-o pe femeia în vârstă în coaste, iar ea a murit pe loc”, a declarat maiorul de poliție Elijah Mabor pentru Sudan’s Eye Radio.

Rudele victimei vor primi cinci vaci de la proprietarului berbecului

Astfel, asta s-a întâmplat în Rumbek East, într-o locație cunoscută sub numele de Akuel Yol.

Maiorul de poliție din Sudanul de Sud consideră că legea trebuie să se aplice la fel în toate cazurile.

„Ca polițiști, este de datoria noastră să menținem ordinea și să rezolvăm conflictele. Berbecul a fost capturat și este reținut în prezent la secția de poliție Maleng Agok Payam.”

Potrivit lui Ghanawish, autoritățile au declarat că cele două familii au convenit ca proprietarul să furnizeze rudele decedatei cinci vaci pe baza unei înțelegeri locale stabilite de bătrânii comunității. Familiile au fost nevoite să semneze un contract pentru a oficializa acordul cu polițiștii, în care liderii comunității au fost prezenți ca martori.

Duony Manyang Dhal a fost identificat drept proprietarul berbecului. Potrivit administratorului județean Paul Adhong Majak, proprietarul și familia victimei sunt rude și vecine.

Odată ce va fi eliberat din închisoare, după cei trei ani de condamnare, berbecul va ajunge tot în posesia familiei victimei pe care chiar el a ucis-o cu coarnele,

 

 

 

 

 

citește și...