Cel mai bătrân câine din lume are 21 de ani. Care este secretul animalului

03.05.2022, 20:22

Când Gisela Shore, rezidentă din Florida, a decis să adopte un câine pe care l-a numit TobyKeith, ea habar nu avea că 21 de ani mai târziu, Guinness World Records îl va proclama „cel mai bătrân câine din lume”. Ea știa doar că cățelul într-o cutie are nevoie de o casă iubitoare. ”A fost dragoste la prima vedere”

Un Chihuahua pe nume TobyKeith a atins recordul mondial Guinness pentru cel mai bătrân câine viu. 

Născut pe 9 ianuarie 2001, TobyKeith are 21 de ani și 66 de zile. Câinele locuiește în Greenacres, Florida, împreună cu stăpâna sa, Gisela Shore, care l-a adoptat dintr-un adăpost de animale când avea câteva luni.

”A fost dragoste la prima vedere”

„Femeia mi-a spus că are o sănătate foarte proastă și că pur și simplu nu poate avea grijă de cățeluș. Soțul ei tocmai fusese diagnosticat cu cancer”, a declarat Shore, în vârstă de 54 de ani, pentru TODAY. „Era prea copleșită. Ea avea cățelușul într-o cutie și el era micuț, poate 2 kilograme maxim. După ce i-am auzit povestea, i-am spus: „OK, îl voi lua”. Așa că l-am luat – și a fost dragoste la prima vedere.”

Shore a adoptat puiul pe care l-a redenumit TobyKeith – este o fană a muzicianului și, de asemenea, s-a gândit că ar fi amuzant ca un câine să poarte numele unui artist.

Care este secretul animalului

Shore atribuie longevitatea lui TobyKeith o dietă bună, exerciții fizice regulate și „genetică sănătoasă”. Într-o zi obișnuită, se trezește la 6:30 și face o plimbare afară înainte de a-și lua gustarea de dimineață. Restul zilei constă de obicei în plimbări scurte și, atunci când proprietarul lui lucrează acasă, petrecut lângă stația ei de lucru.

„Oamenii nu le vine să creadă cât de bine arată pentru vârsta lui”, a spus Shore.

Speranța de viață obișnuită a unui Chihuahua variază de la 12 la 18 ani, relatează Guinness.

 

citește și...