FOTO. Cine este Alina Kabaeva, iubita lui Vladimir Putin. „Prima amantă a Rusiei”, salariu anual de 7,7 milioane de lire sterline

28.02.2022, 20:45

În timp ce Putin a declarat război Ucrainei, poate vă întrebați dacă președintele rus are o parteneră. Putin nu este în mod clar dornic ca cineva să încerce să pătrundă în viața lui, în trecut aruncându-i în aer „pe cei care au îndrăznit” să dezvăluie detalii din viața persoanală.  “Am o viață privată în care nu permit interferența. Trebuie respectată”, relatează The Mirror. Cine este „Prima amantă a Rusiei”. 

Vladimir Putin este președintele Rusiei din 7 mai 2000. În dimineața zilei de 24 februarie, Putin a declarat război Ucrainei și a bombardat mai multe orașe ucrainene. Dar cu cine își petrece timpul liber acest lider?

Vladimir Putin a împiedicat mass-media să știe multe despre viața sa personală. De mai bine de un deceniu, Vladimir Putin a fost implicat într-o relație cu cu gimnasta Alina Kabaeva. Kabaeva, o medaliată cu aur olimpică în vârstă de 38 de ani, este presupusa iubită de multă vreme a lui Putin și mama gemenilor lui Putin. Președintele rus a divorțat în 2013, iar Alina a fost poreclită „Prima amantă a Rusiei”.

Alina Kabaeva

Prima femeie cu care Vladimir Putin s-a căsătorit

Putin a fost membru al KGB, dar apoi a devenit președinte al Rusiei în 2000. Când făcea parte din serviciul secret al URSS, a cunoscut-o pe Lyudmila Putina, o tânără hostess. Perechea s-a căsătorit în 1983. Doi ani mai târziu, cuplul a avut o fetiță, Maria, în timp ce locuia în Leningrad. Apoi, în 1986, cuplula avut cea de-a doua fiică, Ekaterina, în timp ce locuia la Dresda.

Cuplul și-a făcut public divorțul la televiziunea de stat rusă după ce a asistat la un spectacol de balet. „A fost o decizie comună: cu greu ne vedem, fiecare dintre noi are propria noastră viață”, a spus Putin.

Lyudmila Putina

Alina, poreclită „Prima amantă a Rusiei”

Cu toate acestea, din 2008, au circulat zvonuri că Putin ar avea o relație cu o gimnastă. Perechea nu și-a anunțat niciodată oficial relația, dar zvonurile circulă de peste zece ani, ea fiind supranumită „Prima Amantă a Rusiei”.

Kabeava a fost legată pentru prima dată de Putin, în vârstă de 69 de ani, în 2008, când idila a fost raportată de un ziar din Moscova condus de magnatul presei și fostul spion KGB Alexander Lebedev. Ziarul a fost imediat închis și redactorul șef a fost concediat.

Conform presei ruse, gimnasta ar fi născut în 2015 un prim copil, iar în 2019, pare-se, Alina Kabaeva a devenit mama unei perechi de gemeni, moment care coincide cu o perioadă în care a dispărut din viața publică. Nici până acum nu există o confirmare a relației de dragoste dintre cei doi.

Dar Kabaeva este mai mult decât o simplă față drăguță. Timp de opt ani, ea a ocupat un loc la nivelul inferior al parlamentului Rusiei și ulterior  a devenit șefa Grupului național de presă – care include radio, televiziune și tipărite pro-Kremlin – în 2020. 

Salariu anual de 7,7 milioane de lire sterline

Aceasta a primit un salariu anual de 785 de milioane de ruble (7,7 milioane de lire sterline) după ce i s-a înmânat controlul unui grup media pro-Kremlin, se arată într-un raport.

Cine este Alina Kabaeva

Kabaeva s-a născut pe 12 mai 1983, în Uzbekistan, care atunci făcea parte din Uniunea Sovietică, și a crescut într-o familie de sportivi.
Marat Kabayev, tatăl ei, a fost jucător profesionist de fotbal.

Kabaeva și-a început cariera sportivă la vârsta de trei ani, pe urmele tatălui ei și a devenit o stea în devenire în gimnastica ritmică în adolescență.

Ea a câștigat aurul la Atena în 2004 și bronzul la Sydney în 2000.

Kabaeva este unul dintre cei mai de succes atleți din gimnastică, care a câștigat două medalii olimpice, 14 medalii la Campionatul Mondial și 21 medalii la Campionatul European.

Fiicele lui Putin

Putin are două fiice cu Lyudmila. El nu și-a recunoscut niciodată în mod public copiii, deși instituțiile de presă au relatat despre cele două fiice pe care Putin le-a avut cu fosta sa soție.

Numele fiicei sale sunt Maria și Katerina. Maria, cea mai mare, s-a născut la Leningrad în 1985, iar Katerina s-a născut în Germania în 1986, când familia locuia acolo pe vremea tatălui ei în KGB.

Maria, a studiat biologia la facultate și a urmat facultatea de medicină la Moscova, în timp ce Katerina s-a specializat în studii asiatice la facultate. Ambele fete au urmat facultatea sub identități false.

 

citește și...