Petre Roman părăsește România, după ce a primit o ofertă de nerefuzat. „Va scăpa de țara asta de doi bani”

15.02.2022, 16:24
Petre Roman părăsește România, după ce a primit o ofertă de nerefuzat. „Va scăpa de țara asta de doi bani”
Cui îi lasă moștenire Petre Roman puloverul roșu pe care l-a purtat la Revoluția din 1989. ”Voi avea mereu un cadou special”

Petre Roman, fost premier al României a decis să se stabilească, alături de familie, într-o  altă țară.  În vârstă de 75 de ani, fostul politician a decis să înceapă o nouă viață pe meleaguri îndepărtate. Fiica fostului premier a făcut anunțul. „Va scăpa de țara asta de doi bani”, spune Oana.

Petre Roman părăsește România și se stabilește peste hotare, unde va ocupa o funcție importantă. Fostul premier va ocupa funcția de Președinte al Universitățîi din Geneva, una dintre cele mai bune instituții de învățământ din lume. Anunțul a fost făcut chiar de fiica sa, Oana Roman.

Vestea o bucură tare mult, Oana subliniind că tatăl sau a luat o decizie bună, aceea de a i se recunoaște meritele într-o țară care îi oferă șansa de a dovedi ce poate.

Petre Roman, ales președinte al Universității Swiss UMEF din Geneva

Ce credeți? Azi mă sună tata. Printre altele, ca și cum mi-ar fi spus că s-a dus la colțul străzii să cumpere o pâine, mi-a spus că în luna decembrie a fost numit Președintele Universității din Geneva. Una dintre cele mai mari universități din Elveția. Mă bucur foarte tare pentru el că scapă de țara asta de doi bani și că oamenii din afară îi recunosc meritele’, a povestit Oana Roman, relatează unica.ro.

Petre Roman a oferit prima declarație, precizând că nu se va muta în Elveția.

Fostul premier, despre mutarea din România

„Într-adevăr am fost ales în funcția de președinte al acestei universități private unde deja predau cursuri de Relații Internaționale și Cooperare Globală, Luarea deciziilor în condiții de risc și incertitudine. Asta nu înseamnă că o să mă mut acolo.
Cursurile se desfășoară în sistem hibrid: vin fizic cam 50 de studenți și mult mai mulți, nu știu exact câți urmăresc online. Universitatea are un sediu superb, într-un castel, are filiale în Africa și Asia. Este practic un centru de studii post-universitare, unde se predă în două limbi, franceză și engleză.  Există două feluri de specializări: în Gestiunea Întreprinderilor (business și management) și Relații Internaționale. Pentru a urma cursuri acolo trebuie să ai recomandări în primul rând, să fii absolvit o instituție de învățământ superior în domeniul respectiv.”, a povestit Petre Roman pentru Click!. 

Mai mult, fostul premier al României mărturisește că nu acceptat propunerea pentru bani, însă îi sunt acoperite cheltuielile în perioada în care se află în Geneva.

”Eu nu m-am dus acolo pentru bani”

„Eu nu m-am dus acolo pentru bani, ei m-au ales pentru ce am reprezentat la Revoluție, pentru cariera mea politică, calitatea mea intelectuală. Vă spun că nu primesc bani, dar pe perioada cât suntem prezenți în Geneva, la universitate, ni se asigură toate cheltuielile necesare”, a dezvăluit fostul premier al României pentru sursa mai sus menționată.

Fostul politician  s-a făcut remarcat în spațiul public odată cu mandatul de premier al României, devenind primul premier post-decembrist. Petre Roman a preluat funcția de șef al executivului după uciderea soților Ceaușescu.  Petre Roman a avut trei mandate de premier al României.

Fostul premier s-a făcut remarcat prin cariera sa din domeniul politicii, însă puțini știu că fostul premier este recunoscut pentru cercetările sale din domeniul fizică fluidelor, dar și din domeniul poluării mediului.

În 1968, tatăl Oanei Roman a fost asistent la Facultatea de Energetică de la Institutul Politehnic București. În 1976 a primit titlul de șef de lucrări, după care conferențiar. Câțiva ani mai târziu a devenit liderul Catedrei de Hidraulică și Mașini Hidraulice de la Facultatea de Energetică.

Petre Roman a divorțat de Mioara Roman  în urmă cu 13 ani și s-a căsătorit cu Silvia Chifiriuc. Silvia și Petre Roman sunt împreună și au un fiu, pe nume Petruș.

citește și...