Când vor avea loc funeraliile Prințului Philip

11.04.2021, 11:25
Când vor avea loc funeraliile Prințului Philip
Când vor avea loc funeraliile Prințului Philip

Funeraliile Prințului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, vor avea loc în data de 17 aprilie.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit vineri, 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, vor avea loc în data de 17 aprilie la Capela St. George, la Castelul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat Palatul Buckingham, informează Agerpres. Trupul prinţului Philip nu va fi expus, nu va exista o procesiune, publicul nu va avea acces, iar funeraliile vor avea loc exclusiv în perimetrul Palatului Windsor. Corpul ducelui de Edinburgh este depus în prezent în capela privată de la Castelul Windsor. La 17 aprilie, sicriul va fi transferat la Capela St George pentru slujba de înmormântare care va începe cu un minut de reculegere la nivel naţional.

Fiul cel mare al ducelui de Edinburgh şi totodată moştenitorul coroanei, prinţul Charles, dar şi alţi membri ai familiei regale vor participa la procesiunea care va însoţi sicriul prinţului Philip. Regina nu va lua parte la procesiune. Aflat în SUA, Harry, ducele de Sussex, intenţionează să participe la ceremonie, dar soţia sa Meghan Markle, care este însărcinată, nu va face deplasarea, la sfatul medicului său. Lista participanţilor va fi limitată la 30 de persoane, în conformitate cu măsurile luate de guvern, ceea ce înseamnă că participanţii, inclusiv regina, vor purta măşti.

Mesajul Prințului Charles după moartea Prințului Philip


Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, i-a adus un omagiu sâmbătă tatălui său, Prinţul Philip.

“Aşa cum vă imaginaţi, tatăl meu ne lipsește enorm, familiei mele şi mie. A fost foarte iubit și foarte apreciat”, a transmis Prințul Charles, conform Hotnews.

“Tatăl meu a servit practic în ultimii 70 de ani în modul cel mai devotat şi mai remarcabil regina, familia, ţara şi întregul Commonwealth. (…) Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială care, mai presus de toate, ar fi fost uimit de reacţia şi de lucrurile emoţionante care s-au spus despre el şi, din acest punct de vedere, noi suntem, familia mea, profund recunoscători pentru toate acestea”, a mai spus acesta.

 

citește și...