Saveta Bogdan suferă din cauza lipsei de căldură. ”Aşa este de frig încât m-am spălat la cap la lighean, în bucătărie”
Interpreta de muzică populară Saveta Bogdan se plânge de lipsa apei calde și a călduri în Capitală.
Cântăreața de muzică populară Saveta Bogdan a mărturisit, pentru click.ro, că îngheață de frig în apartamentul în care locuiește în Calea Moșilor și că a fost nevoită să încălzească apă și să se spele la lighean.
”Caloriferele din casă sunt călâi. Ca să-mi fie cât de cât bine, mi-am pus două plapume noaptea, dar pe cap am avut doar un batic şi nu mi-a fost bine. Sigur că am pus în priză un calorifer, aşa se mai încălzeşte puţin, pentru că este tare frig. Dar acum să văd cât o să-mi vină factura la curent, că a stat non-stop în priză. Eu stau pe Moşilor şi aici aşa este de frig încât m-am spălat la cap la lighean, în bucătărie, ca pe vremuri, ca să nu răcesc. Am considerat că e mai bine să fac cald în bucătărie decât la baie”, a declarat artista în vârstă de 75 de ani.
Ce spune primarul Capitalei despre avarii
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit zilele trecute despre avariile din Capitală, după ce zeci de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură. Acesta susține că în multe alte zone ale Bucureștiului agentul termic este livrat sub parametrii, însă a fost o decizie strategică. „Există multe blocuri din capitală care au livrarea de agent termic sub parametrii. Fie se forța rețeaua pentru o temperatură mai mare cu riscul ca ea să crape. Au mers pe prima variantă să nu se forțeze rețeaua. Ne este frică acum când e frig să nu crape rețeaua”, a declarat Nicușor Dan.
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, că Primăria va începe procedurile pentru înlocuirea rețelei de termoficare din București. iar pentru aceasta va fi organizată o licitație în februarie.
“Începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare. Este vorba de 60 de km de rețea pe care îi plătim din fondurile proprii, aproximativ 90 de milioane de euro și de 200 de km de rețea pe care o să-i plătim din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro. Este un volum uriaș de lucrări. Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane. De aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii și mesajul meu este că avem nevoie de foate firmele serioase din piața românească și probabil și europeană, pentru că licitația va fi internațională. Vom schimba modul de lucru, în sensul că, așa cum nu s-a întâmplat în ultimii ani, vom plăti la timp și în schimb vom cere fiecăruia dintre constructori să respecte strict graficele de execuție. Vom face o mare licitație în cursul lunii februarie. Începem în mod transparent discuțiile pe marginea caietelor de sarcini. Vrem să anticipăm de pe acum problemele care pot să apară și să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini, astfel încât să nu fim în situația în care să ne confruntăm cu aceste probleme din momentul în care suntem cu șantierele începute. O să avem mâine, de la ora 16.00, o primă discuție cu constructorii. O a doua discuție va avea loc marți, 26 ianuarie, tot de la ora 16.00”, a explicat acesta.