Zeci de blocuri din București fără căldură și apă caldă

18.01.2021, 12:36
Zeci de blocuri din București fără căldură și apă caldă
Zeci de blocuri din București fără căldură și apă caldă

Zeci de blocuri din  Capitală au rămas fără căldură și apă caldă.

Zeci de blocuri din sectoarele 1, 2, 4, 5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii.

Unele dintre blocuri sunt afectate de sâmbătă sau de duminică, iar altele de luni, însă sunt şi blocuri care au probleme cu încălzirea din 13 sau din 14 ianuarie.

Ce spune primarul Capitalei despre avarii

Într-o declarație făcută la sediul Primăriei, Nicușor Dan spune că avariile sunt minore și vor fi rezolvate în această zi. „Există două avarii minore care vor fi remediate azi”, a declarat primnarul general al Capitalei, potrivit Digi24.

Acesta susține că în multe alte zone ale Bucureștiului agentul termic este livrat sub parametrii, însă a fost o decizie strategică. „Există multe blocuri din capitală care au livrarea de agent termic sub parametrii. Fie se forța rețeaua pentru o temperatură mai mare cu riscul ca ea să crape. Au mers pe prima variantă să nu se forțeze rețeaua. Ne este frică acum când e frig să nu crape rețeaua”, a mai declarat Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, că Primăria va începe procedurile pentru înlocuirea rețelei de termoficare din București. iar pentru aceasta va fi organizată o licitație în februarie. “Începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare. Este vorba de 60 de km de rețea pe care îi plătim din fondurile proprii, aproximativ 90 de milioane de euro și de 200 de km de rețea pe care o să-i plătim din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro. Este un volum uriaș de lucrări. Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane. De aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii și mesajul meu este că avem nevoie de foate firmele serioase din piața românească și probabil și europeană, pentru că licitația va fi internațională. Vom schimba modul de lucru, în sensul că, așa cum nu s-a întâmplat în ultimii ani, vom plăti la timp și în schimb vom cere fiecăruia dintre constructori să respecte strict graficele de execuție. Vom face o mare licitație în cursul lunii februarie. Începem în mod transparent discuțiile pe marginea caietelor de sarcini. Vrem să anticipăm de pe acum problemele care pot să apară și să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini, astfel încât să nu fim în situația în care să ne confruntăm cu aceste probleme din momentul în care suntem cu șantierele începute. O să avem mâine, de la ora 16.00, o primă discuție cu constructorii. O a doua discuție va avea loc marți, 26 ianuarie, tot de la ora 16.00, a explicat acesta, conform sursei menționate.

citește și...