95 de cazuri de coronavirus și 3 decese în ultima zi în țara noastră

20.07.2021, 14:01
95 de cazuri de coronavirus și 3 decese în ultima zi în țara noastră
95 de cazuri de coronavirus și 3 decese în ultima zi în țara noastră

Marți, 20 iulie 2021, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 95 de noi cazuri de infectare cu COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate trei decese. În 19 județe din țară nu au fost depistate cazuri noi, potrivit datelor oficiale. 36 de pacienți se află internați la terapie intensivă.

Alte 95 de cazuri de infectare cu noul bcoronavirus au fost înregistrate în ultima zi în România. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3 decese. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 244. Dintre acestea, 36 sunt internate la terapie intensivă, relatează Hotnews.

Pe teritoriul României, 540 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 424 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 33.192 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 36 de persoane.

95 de cazuri de coronavirus și 3 decese în ultima zi în țara noastră. Valeriu Gheorghiță: ”Chiar dacă numărul de cazuri este în creștere, afectează persoanele nevaccinate”

Zilele trecute, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că strategia este de a crește numărul persoanelor vaccinate, nu de a administra o a treia doză celor care s-au imunizat deja cu schema completă.

“Faptul că se depun datele științifice care atestă siguranța și eficacitatea unei a treia doze administrate de Pfizer la șase luni este un aspect. Dar asta nu înseamnă că această măsură trebuie să fie adoptată ca politică de vaccinare. O astfel de măsură se adoptă atunci când datele de zi cu zi îți arată o scădere importantă a eficienței vaccinărilor, dar nu este cazul acum pentru niciuna din variantele virale. Chiar dacă numărul de cazuri este în creștere, afectează persoanele nevaccinate. Această a treia doză este în perspectiva variantelor virale în care se observă o scădere a activității neutralizante a anticorpilor. Dacă ne e teamă de variante virale trebuie să creștem numărul de persoane vaccinate, nu să administrăm o a treia doză celor deja vaccinați cu schemă completă. Este important să accelerăm în mod echitabil campaniile la nivelul tuturor țărilor, așa reducem selectarea noilor variante. Strategia acum e să creștem numărul celor care se vaccinează cu schemă completă, doar așa vom avea un control bun pe pandemie. Așa reducem presiunea pe spitale și numărul de decese”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, transmite Digi24.

citește și...